A kora őszi alapdarabok között még javában megtalálhatóak a nyáriasabb fazonok, ám az öltözködés már némi rétegezést kíván. Mivel az időjárás reggeltől délutánig rengeteget változhat, sokaknak meggyűlik a baja a praktikus, ámde nőies szettek összeállításával. Ha van néhány sokoldalú, jól variálható ruhanemű a szekrényben, az jelentősen leegyszerűsíti a műveletet.

hirdetés

Öltözködés szempontjából kétségkívül ősz elején kínálkozik a legtöbb lehetőség, hiszen ilyenkor még nem kell a szekrény mélyére száműzni a nyári ruhákat, viszont már a melegebb holmikat is be lehet emelni a repertoárba, így lényegesen több darabbal zsonglőrködhet az ember lánya.

A vastagabb-lengébb rétegek harmonikus összeboronálása viszont már nehezebb feladat, hiszen ki kell tapasztalni, hogyan juthatnak közös nevezőre az eltérő anyagú és hangulatú kreációk.

Az összhang megtalálását nagyban segíti, ha letisztult, egyszerű alapdarabokhoz nyúlsz, melyek egymással és külön-külön is jól kombinálhatóak. Ezek a cuccok cseppet sem stílusfüggők, így kényed-kedved szerint alakíthatod velük az öltözéked.

A ballonkabát például papuccsal, edzőcipővel, illetve nyáriasabb és melegebb ruhákkal egyaránt jól összefér, valamint sportos és nőies szettekbe éppúgy beemelhető. Összeszedtünk még néhány olyan kulcsdarabot, amit jól kihasználhatsz kora ősszel!

Sokoldalú, nőiesen variálható kora őszi alapdarabok, melyek nélkülözhetetlenek

Mivel szeptemberben és októberben a hűvösebb napok mellett még előfordulnak melegebb időszakok, a nyár slágerét, a bermudát még jobb szem előtt tartani a gardróbban.

Egy semleges – bézs, homok, szürke vagy fekete – színű darabbal változatosan összekapcsolhatóak a pólók, laza kötésű pulóverek vagy blézerek, és a hosszú ujjú, bordázott felsőkkel is jól mutatnak.

A fehér ing lehet nőies, laza, esetleg vagány, ráadásul sok mindenhez remekül passzol, és kortalan viselet.

Sportcipővel, magas sarkú szandállal éppúgy összeboronálhatod ősz elején, nem is kell nagyon gondolkodnod rajta, hogy mivel viseld, hiszen szinte adja magát.

A magas derekú bézs nadrág az őszi kollekciók gyakori szereplője, de az is lehet, hogy már régen ott van a szekrényedben, mert nyáron úgyszintén menő volt.

Roppant egyszerűvé teszi a könnyű rétegek összeállítását, hiszen a ballonkabáttal, blézerrel és a kardigánnal épp olyan jó barátságot ápol, mint a farmerdzsekivel. Elég alá egy ujjatlan felső, vagy egy nőies blúz, lezser póló, esetleg férfiszabású ing.

A blézer már jó ideje kihagyhatatlan alapdarab, amit ezerféleképpen variálhatsz. Az sem töri meg a nőiességét, ha farmerral, edzőcipővel hordod, de a most divatos hosszú, bordázott ruhákhoz is remekül passzítható.

Egy jól szabott zakóval kiválthatod a vékonyabb dzsekiket, hiszen némelyik fazont bátran felkaphatod a vékonyabb pulóverekre.

A farmerdzseki ugyan nem kimondottan nőies, ettől függetlenül helye van a sikkes ruhatárban. Ruhával, szoknyával, palazzo nadrággal egyaránt tökéletes összhangot alkot, és romantikus stílusban is viselheted.

A western csizma 2020 egyik népszerű stílusfűszere, ami leginkább tavasszal volt divatos, de ősszel várhatóan újra előkerül. A farmerdzsekihez és a fodros, rusztikus ruhácskákhoz csodásan illik, de ez az összeállítás például bakanccsal megbolondítva ugyanúgy jól tud működni.

A ballonkabát szinte minden kora őszi szettbe beültethető, még a sportosabb szetteket is nőiessé varázsolja. Letisztult öltözékekhez és stílusmixekhez egyaránt bátran hozzákapcsolható.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés