Az idei nyári divat szerint a kalap a legsikkesebb kiegészítő. A népszerű fazonok még a legunalmasabb szetteket is különlegessé varázsolják.

hirdetés

A sikkes kalap a nyári divat kedvenc kiegészítője

A sapkák egyértelműen a téli szezon legnépszerűbb kiegészítői. A fagyos napokon a haj, valamint a fejbőr védelmének érdekében tulajdonképpen nélkülözhetetlen a vastag, meleg fejfedő. A nyári szezonban már kevesebben gondolnak rá, hogy az UV-sugárzás, a nap szárító hatása legalább annyira káros a frizurára, mint a hideg szél.

Persze ilyenkor egészen más fazonok tarolnak az utcai divatban, idén igencsak széleskörű és változatos a kínálat. A sikkes darabok ráadásul nem csupán védelmet biztosítanak a tincseknek és az érzékeny fejbőrnek, hanem sikkessé és stílusossá varázsolják a megjelenést.

A repertoárban sportos, nyárias és nőies darabok egyaránt találhatók, mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló verziót. Sokszor egyetlen kalap elegendő ahhoz, hogy az egyébként unalmas, hétköznapi összeállítást különlegessé varázsolja. A galériában mutatjuk az idei év legmenőbb fazonjait.

 

Ha nyár, akkor egyértelműen szalmakalap. Bár sokan kizárólag a strandon tudják elképzelni a szalmahatású kiegészítőket, a szimpla hétköznapokon, egy kirándulás alkalmával vagy egy városi séta idején éppúgy megállják a helyüket. Az egyszerű szetteknek nyárias, vidám és nőies kisugárzást kölcsönöznek, különösen jól mutatnak espadrilles cipővel vagy papuccsal kombinálva.

Az egyébként lezser és sportos darabok szintén népszerűnek számítanak 2023-ban. Már évek óta népszerű a különböző stílusok összeboronálása, ez pedig idén nyáron sincs másképp. A vödörkalapok alapvetően nem mondhatók nőies viseletnek, ám csinos szoknyák és maxiruhák mellett egészen más fényben tetszelegnek.

Ugyanez elmondható a vagány baseballsapkákról is. Elegáns, nőies darabok mellett hihetetlenül izgalmassá és egyedivé varázsolják az összképet, különösen stílusos az eredmény, ha a kifinomult holmikat edzőcipővel kombinálod.

Természetesen a francia stílusról sem feledkezhetünk meg, a nyári barett sapkák legalább annyira népszerűek, mint a sikkes kis szalmakalapok. Mivel a legtöbb francia hölgy szintén a szalma verzióra szavaz ilyenkor, a lehengerlő párizsi sikk könnyedén elérhető a szimpla mindennapokban is, ha a strandra vásárolt kalapot az utcai szetteddel is bátran összeboronálod.

Kiemelt kép: Matthew Sperzel/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés