A baseball sapka láttán a legtöbb nőnek nem a csinos, elegáns szerelések jutnak az eszébe, ám úgy tűnik, sokkal több lehetőség rejlik ebben a praktikus kiegészítőben, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A simléderes fejfedő a nőies szettekben úgyszintén prímán muzsikál, a sportos hatásnak köszönhetően csak még vagányabb lesz a végeredmény!

hirdetés

A baseball sapkát a kilencvenes években a vagánysággal azonosították, hiszen a zenei irányzatok erősen hatottak a divat alakulására, így fokozatosan megjelentek a női ruhatárban a korábban csak férfiak által viselt darabok. A hip-hop kultúra egyik alapjává vált a simléderes fejfedő, amelyet a nők legtöbbször túlméretezett nadrágokkal és falatnyi felsőrészekkel viseltek.

Ezt követően a baseball fazon egyre inkább háttérbe szorult, a divatban mindent a nőies variációk uraltak. A csinos, fodrokkal, kövekkel és más díszítőelemekkel kiegészített kreációkhoz nem passzolt a sportos darab. Bár a tervezők megpróbálták színesebbé, díszesebbé tenni a sapkát, a giccsparádé nem aratott nagy sikert.

Természetesen ezt a sapkafazont azóta sem feledte el a divat, gyakran felbukkan a körforgásban. Ám, míg korábban főként csak a sportosabb, lazább utcai öltözékekben kapott helyet, idén a változatos irányzatoknak, és az egyes stílusok keveredésének köszönhetően a baseball sapka sok szerelésben megvillanthatja sokoldalúságát, és még az elegánsnak ható fazonmegoldásokkal is jól mutat.

A baseball sapka praktikus és sikkes egyszerre

A fehér póló sok kiegészítőt elbír, hiszen ez az egyszerű darab bármivel viselhető. Idén nagyon divatosnak számítanak a hosszított, elegáns szabású mellények, a baseball sapka pedig ezekkel a kreációkkal is csodás összhangot alkot.

 

A nőies topok a változatos kínálatnak köszönhetően szinte bármivel házasíthatók. Lazább nadrággal, edzőcipővel és egy sikkes sapkával igazán friss, lezser lesz az összhatás.

 

A lenvászon nyáron szinte kötelező, hiszen a lenge anyag pompásan szellőzik, mégis nagyon nőies. A vékony anyagból szabott blézer jól variálható a simléderes fejfedővel, vagy más sportos darabokkal. Ebben a szerelésben a magassarkú sem kelt oda nem illő hatást.

 

A fehér inggel kombinált szerelésekben is nagyszerűen mutat a baseball sapka, lezseren elegánssá teszi a végeredményt.

 

Közeleg az ősz, így ismét előkerülhet majd a sikkes farmering, ami a megjelenés éke lehet. A sportos baseball sapka az ilyen szerelésekben is bátran elsüthető.

 

Az overall a kiegészítőktől függően lehet lezserebb vagy elegánsabb. Az ilyen fazonvariációk mindkét stílusban megállják a helyüket, és a sapka sem lóg ki az összképből.

 

A hűvösebb napokon előkerülhetnek a hosszabb ingek és nadrágok. Lapos talpú cipővel és baselball sapkával kombinálva igazán sportossá, komfortossá válik a mindennapi szett.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés