Befutott végre a H&M X Mugler kollekció, amit sokan már március óta tűkön ülve vártak. Akkor jelentek meg az első ízelítő fotók az extravagáns darabokról, most pedig már elérhetők a kiválasztott üzletekben és online.

hirdetés

A svéd fast fashion márka nemcsak az évente kétszer jelentkező Studio repertoárjával, hanem különleges partneri együttműködésekkel is gyakorta megbolondítja az aktuális kínálatát. Évente egyszer egy népszerű divatházat, dizájnert vagy stílusikont kér fel arra, hogy tervezzen egy olyan kapszulakollekciót, ami passzol a H&M arculatához, ám stílusát tekintve mégis más, mint ami a divatcég kínálatának alapkoncepcióját jellemzi.

 

 

Ilyenkor nemcsak lényegesen kedvezőbb áron lehet dizájnerdarabokhoz jutni, hanem egyedi cuccokra is szert lehet tenni. A limitált kiadású kreációkat mindig hamar elkapkodják, elképesztő gyorsasággal leürülnek a méretsorok, ezért a kiszemelt termékekre érdemes időben lecsapni.

Márciusban indult a Mugler és a H&M által közösen kiadott kollekció kampánya, ami egyértelművé tette, hogy a Mugler-ház nem adja lejjebb merész stílusát, minden egyes darabot a fékezhetetlen energiája határoz meg: játékos, fiatalos, testpozitív és nyitott minden egyéniségre.
A divatház kreatív igazgatója, Casey Cadwallader által készített kollekció női és férfiruhákat, valamint dizájnos kiegészítőket egyaránt felvonultat. Iris Apfel különleges gyűjteménye után most ismét egyedi cuccok közül szemezgethetsz a svéd divatóriás online felületén, illetve a kijelölt üzleteiben.

A H&M X Mugler kollekció a divatház ikonikus sziluettjeit és dizájnelemeit ünnepli

A divatházra jellemző fazonkialakítások ebben a kollekcióban is visszaköszönnek, abszolút a Mugler stílusjegyeit tükrözik. A túlméretezett vállvonal, a húzott derékrész, az eltérő anyagsávokkal elért alakkiemelő hatás éppúgy dominanciát élvez a Mugler és a H&M együttműködésében.

 

A kollekció egy sor unisex kiegészítőt kínál, beleértve az áttetsző kesztyűket és harisnyákat, táskákat, sálakat, ezüst és arany testláncokat, különböző méretű és formájú fülbevalókat és nyakláncokat, a könnycseppformától az ikonikus Mugler csillagalakzatig.

A kollaboráció tulajdonképpen egy tisztelgés a Mugler alapító atyja, Thierry Mugler előtt, akinek a nyolcvanas-kilencvenes években született alkotásait eleveníti fel a H&M által piacra dobott kollekció. Minden egyes stílus az alapító örökségét testesíti meg, és Thierry Mugler saját aláírásával ellátott címkével érkezik.

Izgalmas darabok árakkal

Az egyediséget, szabadságot előtérbe helyező luxusmárka számos ikonikus elemét belecsempészte a svéd üzletláncnak tervezett felhozatalába: a spirális alakzatban futó, többszörös varrástechnikák, a nejlon- és farmeranyaggal kombinált tangafarmerek, a lezser, bő nadrágfazonok ezúttal modern formában jelennek meg.

 

A bőrből készült vagány dzsekik és dögös trencskók, valamint a dekadens díszítésekkel ellátott ruhák kiemelkednek a szokványos divatcuccok sűrűjéből, de ugyanígy egyedi, extravagáns megjelenést nyújtanak az erős szabásvonalak, amelyek káprázatos catsuitokkal, leggingsekkel vagy kivágott bodykkal párosíthatók.

A darabok között szerepel egy fekete bársonyruha formázott derékkal és puffos ujjakkal, egy csipkés fűzős ruha, egy General Information szoknyaruha éles részletekkel, valamint egy savas zöld színű kabát. A kollekció ezen részének kiegészítői között bumeráng alakú fülbevalókra bukkanhatsz, de egy lánccal összekötött dupla bross is feltűnik az izgalmas kínálatban.

 

A Lengua által fotózott és Haley Wollens által stilizált look-book a divatikonoktól a zenei alkotókig a tehetségek széles skáláját vonultatja fel, és kiemeli a Mugler sokszínű közösségének szellemiségét. A stáb tagjai között szerepel Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Anna Ewers, Ariish Wol, Sora Choi, Imaan Hammam, Selena Forrest, Lidia Judickaite, Yilan Hua, Aweng Chuol, Amaarae, Eartheater, Arca, Xu Meen, Luthando Ngema, Cheikh Diakhate és Fernando Lindez.

A kijelölt üzleteket itt tudod megnézni.

Kiemelt képek: Lengua/H&M X Mugler kollekció look-book.

Cikkfotók: Lengua/H&M X Mugler kollekció look-book, H&M X Mugler runway show.

  • Megosztás:
hirdetés