A bakancsok igazi alapdarabbá váltak az elmúlt években, az őszi-téli szezonban jóformán nélkülözhetetlen elemei egy-egy stílusos szettnek. Árakkal mutatjuk a divatos fazonokat.

hirdetés

Stílusos, szolid bakancsok árakkal, lelőhelyekkel

A bakancsokról a legtöbbeknek még mindig a vagány, merész, bevállalós szettek ugranak be elsőként. Tény, hogy régebben leginkább a rocker stílushoz kapcsolódtak a menő fűzős, vastag talpú darabok, mára azonban a csinosabb, visszafogottabb verziók is megjelentek a boltok polcain. Arról nem is beszélve, hogy az ütős stílusmixek határozottan felturbózzák a hétköznapi megjelenést, így még nőies, elegáns stílus esetén is simán be lehet vállalni egy vagányabb darabot.

A szimpla bokacsizmák térhódítása után a bakancsok eszeveszett népszerűséggel törtek előre az őszi-téli szezonban, s úgy tűnik, idén sem mondanak le listavezető pozíciójukról. Az aktuális kínálat különlegessége, hogy roppant széles körű a repertoár, számos különböző fazon közül lehet válogatni.

A galériában árakkal mutatjuk a szolidabb, nőies öltözékekhez is jól passzoló trendi darabokat. A vastag talpú bakancsok mellett a laposabb verziók most éppúgy népszerűek, ahogy a magasított sarokfazon szintén kapósnak számít a szezonban.

 

Habár egy bakancs alapvetően vagány és merész hatást kelt, elegáns holmik mellett is simán megállja a helyét. A különböző strasszal, gyönggyel díszített darabok határozottan fokozzák a vonzerőt, remekül mutatnak elegánsabb nadrágok és szoknyák mellett.

Idén egyértelműen a fekete és a bézs bakancsok viszik a prímet, de sokan választanak fehér vagy fémszínű lábbelit. Az ezüst, csillogó verziókat nagyon gyorsan elkapkodják, ezért nem árt résen lenni a vásárláskor.

A bakancsok esetében két apró részlet van, amit mindenképpen figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban csinos legyen az összkép. Az egyik a talpkialakítás. A vastag talpú darabok markánsabbnak, határozottabbnak tűnnek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne férnének bele a nőies összképbe. A lényeg, hogy egy vastag talpú bakancsnál az orrszélesség ne legyen túlzó, ezáltal a lábak nem tűnnek majd ormótlannak benne.

A másik fontos tényező a szárhossz. A bakancsok esetében észrevehető, hogy nagyon sok lábszárközépig érő, passzos verziót gyártanak a márkák. Szélesebb vádli esetén ezek a fazonok nem feltétlenül előnyösek, célszerű hosszabb vagy inkább rövidebb, bokáig érő változatot választani.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés