Tavaly lett 100 éves a világ egyik legismertebb divatikonja, Iris Apfel. Már közel hetven éve mozog a divatvilágban, ám egyedi, semmivel össze nem téveszthető stílusára csupán pár évtizede figyeltek fel a divatmagazinok. Színes megjelenésével sokakat inspirál, most pedig már a saját tervezésű holmijait is viselhetjük, mivel holnap debütál a H&M-mel közös kollekciója.

hirdetés

Iris Apfel karrierje belsőépítészként indult, már akkor is tele volt kreativitással és egyedi ötletekkel. A divat bizonyos szinten mindig is foglalkoztatta, korábban rengeteget utazott, a világ számos országában megfordult. Szuvenírként mindig kelmét vagy ékszereket vitt magával, később a mindennapok során ezek adták számára a legtöbb inspirációt.

A 100 éves divatikon tekintélyes gyűjteménnyel rendelkezik, imádja a kiegészítőket, minden darabja valódi különlegesség. Sokszínű csecsebecséi remek kiegészítései a színes ruháinak, mivel általában nem fukarkodik a feltűnő árnyalatokkal és mintákkal. Extravagáns a megjelenése, minden összeállítása tökéletesen megkomponált, mégsem erőltetett.

Iris Apfel stílusára idővel a fotósok is felfigyeltek, bár ekkor már túlvolt a nyolcvanon. Manapság a divatfotósok egyik nagy kedvence, az utóbbi időben olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Harper’s Bazaar. Tavaly töltötte be a századik életévét, a jeles alkalmat pedig egy igazán különleges bejelentéssel ünnepelte: kapszulakollekciója jelenik meg a H&M-mel közösen.

Iris Apfel kapszulakollekciója izgalmas színkavalkád: ezek a H&M legkülönlegesebb ruhái

A közös projekt már a bejelentéskor izgalmasnak hangzott, most pedig végre szemügyre vehetjük az egész repertoárt. A divatikon kedvenc stílusjegyeit halmozó kapszulakollekció nem okoz csalódást, hiszen éppoly extravagáns, mint maga Iris Apfel.

 

A kollekció egy eklektikus kavalkád, Iris nem spórolt a színekkel és mintákkal. Rengetegféle árnyalatot és különleges anyagokat vonultat fel a gyűjtemény. Akad jaquard szövésű kosztüm, szaténnadrág, tollas blézer és tüllkabátkát. A kreációk tökéletesen tükrözik Apfel sokszínű, személyes ízlését.

 

A divatikon mestere a különleges színpárosításoknak, a tolmácsolásában semmi sem hat idegennek vagy furcsának. Számára a divat az önkifejezés egyik formája, az extravagáns darabokkal hűen tükrözi, hogy mennyire sokoldalú és izgalmas a személyisége.

 

A H&M ezzel az izgalmas kapszulakollekcióval az egyediséget és a nők utánozhatatlan kreativitását ünnepli. Iris Apfel számára a divat mindig is egy játék volt, amit nem kell túlságosan komolyan venni. A márka ezzel tiszteleg a divatikon egyedi stílusa előtt.

A különleges anyagok mellett nem mehetünk el szó nélkül, mivel a különféle minták elképesztően precízen lettek megalkotva, ettől valóban luxushatást keltenek. A textúrák mesterien keverednek egymással, megjelennek a statement darabok. Visszaköszönnek a növényes, állatos motívumok, melyek, mondhatni, uralják az egész kollekciót.

A képen látható termékek sorszám alapján: 1. 24 994 forint, 2. 49 995 forint, 3. 31 995 forint, 4. 14 995 forint,  5. 49 995 forint, 6. 19 995 forint, 7. 31 995 forint, 8. 31 995 forint.

 

A kiegészítők szintén egyediek és formabontók, kényelmes cipők és feltűnő ékszerek egyaránt előfordulnak a kínálatban. A minták, különleges motívumok itt is felbukkannak, ezektől lesz teljes az Iris Apfel-stílus. A kiegészítők tökéletes megkoronázásai a megjelenésnek, jól variálhatók a kollekció darabjaival, ám akkor is megállják a helyüket, ha csupán önmagukban, más darabokkal kombinálva viseljük őket.

A képen látható termékek sorszám alapján: 1. 39 995 forint, 2. 24 995 forint,  3. 31 995 forint, 4. 11 995 forint, 5. 24 995 forint, 6. 9995 forint.

 

Nagy kedvencünk a díszes karkötő, melyet apró figurák dobnak fel, illetve a szemüveggel díszített gyűrű, mely Iris Apfel arcát formálja meg. A narancssárga fürdőruhát is muszáj kiemelnünk, hiszen igazán mókás darab.

A képen látható termékek sorszám alapján: 1. 24 995 forint, 2. 24 995 forint,  3. 7995 forint, 4. 89 995 forint, 5. 11 995 forint, 6. 49 995 forint, 7. 7995 forint.

„Szerintem a H&M csodálatos és abszolút úttörő a saját területén – amit imádok! Szeretek különleges divatot alkotni megfizethető áron, amiben a H&M profi!” – mondta Iris Apfel.

A H&M számára kiemelten fontos a fenntartható divat, ezért a kollekcióban felhasznált összes anyag újrahasznosított vagy fenntarthatóbb forrásból származik. Az Iris Apfel x H&M kapszulakollekció darabjai március 31-én debütálnak, online lesznek elérhetők.

 

Kiemelt kép: Taylor Hill / Getty Images. 

Képek a cikkben: H&M. 

Forrás: H&M. 

  • Megosztás:
hirdetés