A H&M a praktikus alapdarabok kínálata mellett számos különleges kollekcióval, együttműködéssel lepte meg az elmúlt időszakban a divat szerelmeseit. A svéd divatóriás minden évben kétszer jelentkezik a Studio kollekcióval, mely mindig egy nagyon üde színfoltja az aktuális repertoárnak. Az idei őszi-téli repertoár sem finomkodik a részletekkel, valósággal túladagolja a színeket.

hirdetés

A különleges kapszulakollekciók már régóta gazdagítják a H&M felhozatalát, a Studio pedig külön irányvonalat képvisel, mindig más stílusra fókuszálva. A fast fashion márka az elmúlt években sok tervezővel, luxusmárkával dolgozott együtt, a divatrajongók bevásárolhattak többek között a Moschino vagy a Balmain limitált darabjaiból. Legutóbb pedig a népszerű divatikon, Iris Apfel kreált pár színpompás holmit a márka részére.

A együttműködések mellett egy másik vonalat is elindított a svéd divatóriás Studio néven, mely nem éppen a mindennapi divat kategóriájába sorolható, extravagáns elemeivel sokkal inkább a high fashion különc stílusait idézi meg. A H&M minden évben két kollekcióval örvendezteti meg a divatrajongókat. Az izgalmas, feltűnő kreációkat csupán limitált darabszámban lehet megvásárolni.

Különleges felfedezőútra hív a H&M új Studio kollekciója

A Studio kollekció megalkotói az aktualitásokból inspirálódtak az elmúlt időszakban, legutóbb például a Z generációs zenészek különleges stílusa volt a kiindulási pont. Most pedig a divat űrkorszaka és modern kori Mars-missziók adták meg a kellő löketet. A kreációk ehhez mérten elképesztően látványosak, a dizájncsapat sok színnel, fényes anyaggal és ezüst részlettel tette még egyedibbé a holmikat.

 

Az extrém kiegészítők teljes ellentétben állnak a minimalizmussal és a letisztult fazonokkal. A pufidzsekik hatalmasak, a nadrágkosztümök fényes anyagból készültek, nem beszélve a vibráló, élénk színekről, melyek valósággal vonzzák a tekinteteket. A kollekció voltaképp elmossa a valóság és a képzelet közötti határt.

 

– A tervezőcsapat az őszi-téli kollekció esetében a jövőt kereste. Elmerülve az emberiség által az űrben elért hihetetlen technológiai fejlődésben, friss, minimalista sziluetteket és merész színeket fedeztünk fel, hogy egy nagyon futurisztikus – de mégis hordható – kollekciót kínáljunk – mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

 

A kreációk megalkotásához újrahasznosított anyagokat használtak, így a kollekció fenntartható forrásból származik. Merész, figyelemfelkeltő színpalettát alkottak, melyekben rengeteg harsány pasztellszínnel és rikító neonárnyalattal találkozhatunk. A túladagolt rózsaszín, valamint a sárga tónus mellett felbukkannak a fényes bársonyfelületek, illetve a fekete és ezüst kelmék.

A fazonok már önmagukban magukra irányítják a figyelmet, hiszen roppant egyediek és változatosak, a hatást pedig csak tovább fokozzák a különféle díszítőelemek. Ennek ellenére könnyedén kombinálhatók a ruhadarabok, a virágos egészruhák remekül megállják a helyüket a hétköznapi megjelenésben, míg a flitteres ezüst mini az ünnepi ruhatár egyik éke lehet.

A kollekció egyik legizgalmasabb darabja a fényes bársonyból szabott nadrágkosztüm, melyben egyszerre találkozik a letisztult modern nő képe és a futurizmus. Elsőre furcsának tűnhet, ám megfelelő darabokkal variálva hétköznapokon is előkerülhet.

 

A Studio kollekció nem csupán a látványos ruhadarabokról szól, hiszen minden szezonban fontos helyet foglalnak el a kiegészítők, melyek tovább fokozzák a wow-hatást. A segítségükkel könnyedén megteremthető a futurisztikus stílus, hiszen csupa csillogó, fényes darab található a repertoárban.

 

A H&M őszi-téli Sudio kollekciója október 13-tól elérhető a kijelölt üzletekben és online. Nem árt sietni, hiszen a darabokat csak limitált számban készítették el, így hamar elfogynak.

Képek: H&M. 

Forrás: H&M. 

  • Megosztás:
hirdetés