Kristen McMenamy közel a hatvanhoz sem vett vissza vagány stílusából, a kilencvenes években ismertté vált modell különleges, egyedi kinézetével vonzza a figyelmet.

hirdetés

Kristen McMenamy kezdetben a rétegirányzatokat szorgalmazó márkák kedvenc arca volt, hiszen különc frizuráival és sminkjeivel, androgün kinézetével tökéletesen alkalmas volt arra, hogy az extrém ruhákat népszerűsítse. Később azonban a világhírű divatházak figyelmét is felkeltette, és hamar bekerült a legkelendőbb modellek köreibe.

Bár manapság egészen másképp néz ki, mint a kilencvenes években, McMenamy 58 évesen is vadóc megjelenésével tűnik ki a kampányarcok sokaságából. Míg korábban éjfekete, rövid frizurájával hívta fel magára a figyelmet, most az elképesztően hosszú ősz haja a védjegye.

A kortalan divatot és az egyedi, vagány stílust előtérbe helyező márkák előszeretettel kérik fel kampányaikhoz, hiszen az extravagáns szetteket kedvelő modell igazán otthonosan érzi magát ebben a szerepben. Nem a konvenciók híve, ami a róla készült fotókról abszolút lejön.

Kristen McMenamy sikkes combcsizmával indítja a tavaszt

Alexandre Mattiussi főként Párizs utcáiról gyűjti be inspirációit a kollekcióihoz, ezért az AMI Paris stílusában a klasszikus és modern divatelemek keverednek egymással. A márka 2023-as tavaszi-nyári kampánya a The Casting nevet kapta, és nem nehéz kitalálni, hogy miért.

 

A felvételen egymást váltva foglalnak helyet a modellek a kamera elé helyezett székre. Öltözékük a hordható, mégis különleges utcai dizájnt tükrözi, amelyben keverednek a különféle divatkorszakok és stílusok. A hetvenes éveket megidéző retró fazonok a smart casual hagyományos stílusjegyeivel találkoznak, ugyanakkor a képzeletbeli castingon megjelenő modellek mind más-más egyéniségek.

Kristen McMenamy dalra is fakad a poén kedvéért, majd bevallja, hogy nem tud énekelni, sok mindenhez van tehetsége, de ez nem tartozik közéjük. Az 58 éves modell lazán kigombolt ingben, flitteres melltartóban és nadrágban bolondozik a kamera előtt, de a tavaszi szezon nagy sikkjét, a bőrkabát és combcsizma kombinációját éppúgy elsüti Michael Bailey-Gates egyik fotóján.

A tavaszi divat nagy befutója, illetve a francia nők másik nagy kedvence, a nadrágkosztüm úgyszintén felbukkan a kollekcióban. A vadóc manöken persze, semmit sem visel a hosszított szabású blézer alatt. Fehér hajzuhataga remekül harmonizál a világos szettel, míg a sminkje szándékosan kilóg a képből, inkább az alternatív, vagány stílust képviseli.

Bár önmagához képest itt meglehetősen szofisztikált megjelenéssel bír a modell, karizmatikus, különc személyisége így is megmutatkozik.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kampányfotók: Michael Bailey-Gates/AMI Paris.

  • Megosztás:
hirdetés