A bézs az egyik legpraktikusabb divatszín, ami minden évszakban előkerülhet. Korábban főként csak ősszel, barnával variálva jelent meg a trendek között, ám az új szezon sem szeretné elengedni. Vidám színekkel, mintákkal variálva pedig biztosan nem fog sápasztani.

hirdetés

A bézs évek óta felkapott divatszínnek számít. Lággyá, visszafogottá teszi a megjelenést, megtöri a fekete komorságát vagy épp felerősíti a fehér üdeségét. A vibráló színek harsányságát pedig szépen ellensúlyozza. Az utóbbi időben annyira megvetette lábát az aktuális trendek között, hogy vannak, akik monokróm összeállításként viselik.

Bár egy kifejezetten sokoldalú, jól kihasználható divatszínről van szó, sokan mégis ódzkodnak a viselésétől. Ennek az egyik oka, hogy eléggé visszafogott, bizonyos tónusai pedig teljesen egybeolvadnak a bőrszínnel, ezért akár sápaszthatnak is. Ám ez nem törvényszerű, mivel más árnyalatokkal vegyítve igazán frissé válik vele az összkép.

Nem muszáj túlzásba esni a feltűnő árnyaltokkal, már az is elég, ha eleven színfolt gyanánt egy felsőt vagy kabátkák viselsz, ami megtöri az egyhangúságot. A kiegészítőkkel szintén trükközhetsz, de ebben az esetben ne a táska vagy a cipő legyen színes, hanem inkább az ékszerek és a hajkiegészítők, melyek közelebb vannak az archoz.

A bézs sokoldalú divatszín, ami mindent elegánssá varázsol: így lesz igazán sikkes

Ha nem megfelelő árnyalatot választasz, akkor könnyedén sápaszthat. Ezért mindig alaposan nézd meg, hogy az adott verzió ne legyen egyforma a bőrtónusoddal. Ezek után akár az egész összeállítást uralhatja a divatszín. A kosztümök, kétrészes szettek esetében ez különösen igaz.

 

A bézs egyhangúságát szépen megtöri a fekete, ami kicsit komolyabbá, letisztultabbá teszi a megjelenést. A két árnyalat prímán kiegészíti egymást, ebben a formában egyik sem hat túl soknak.

 

A fehér letisztulttá teszi a megjelenést, sokan mégis unalmasnak találják. Ám bézzsel kombinálva már sokkal izgalmasabb hatást kelt. A friss összképet tovább fokozhatod a kiegészítők színével. Nem muszáj az említett két árnyalt közül választani, lehet feltűnőbb szín vagy fekete.

 

A bézs más pasztellárnyalatú holmival is összeboronálható. Remekül mutat zölddel, kékkel vagy rózsaszínnel. Nagyon lággyá, nőiessé teszi az öltözéket, mégsem mutatja sápadtnak az arcot.

 

A farmer és a bézs kombinációja sem maradhat ki a sorból. Tavasszal ismét előkerülhetnek a világosabb árnyalatú nadrágok, melyekkel nagyszerűen harmonizál a bézs. Jöhet a breton top vagy egy sima fehér felső. Nem muszáj túlbonyolítani a dolgokat.

 

A bézs nadrágok sem maradhatnak ki a sorból, ezek a tavaszi szezon sztárjai. Világosabb felsőrésszel remekül mutatnak, ám a pasztellesebb árnyalatokkal is érdemes tenni egy próbát.

 

Ennek a semleges divatszínnek az a legnagyobb előnye, hogy tompítja a harsányabb színek erősségét. Így egy piros blúz sem kelt túl feltűnő hatást, de még a neonszínek vibrálását is szépen ellensúlyozza. Idén nagyon trendinek számít például a neonzöld, amit érdemes kipróbálni a visszafogott bézs tónussal.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Christian Vierig, 

  • Megosztás: