A természet színei lágy könnyedséget sugallnak, ami tökéletesen passzol a kifinomult nőiesség fogalmához, így nem véletlen, hogy ennyire felkapta a tavaszi divat ezeket a szolid tónusokat. Bár sokkal egyszerűbb a klasszikus fekete-fehér kombinációval trükközni, ebben a szezonban érdemes bevetni a merészebb, különlegesebb árnyalatokat is. Ám nem feltétlenül kell a szivárvány minden egyes árnyalatát felaggatni ahhoz, hogy az összkép sikkesebb legyen.

hirdetés

A tavaszi divat igencsak bőkezűnek bizonyul idén, szinte bármilyen árnyalatra eshet a választás, ha megmarad a harmónia, az eredmény igazán sikkes lesz. A napfényről mindenkinek a ragyogó sárga szín jut az eszébe, ám nem feltétlenül a rikító, élénk tónusra kell asszociálni. Egy könnyed, pasztelles verzióban remekül mutat, bármilyen szett részeként.

Ugyanígy a nyugalmat sugárzó kékkel és a zölddel is érdemes kísérletezni, ezek az árnyalatok szinte mindenkinek remekül állnak, így aligha lehet velük mellényúlni. A barna-bézs vonalon mozgó szettek monokróm és vegyes összeállításokban éppúgy divatosak, különösen, ha a természet más színeivel vegyülnek. Adunk egy kis inspirációt, hogyan érdemes beépíteni a természet színeit a hétköznapi öltözködésbe.

A természet színei idén irtó sikkesek, ezeket az árnyalatokat kapta fel a divat

A zölddel nem lehet mellényúlni

A zöld talán a leginkább természetközeli árnyalat, a növények levelei, a tavaszi esőktől áztatott, gyorsan serkenő fűszálak mind-mind ebben a tónusban pompáznak ilyenkor. Rengeteg tónusa van, így bárki megtalálhatja a hozzá passzolót, érdemes tehát kísérletezni a különböző mélységű, sötétségű darabokkal. Nem feltétlenül kell élénk ruhákat választani, a visszafogottabb verziók éppúgy elérik a könnyed, nőies hatást.

A természet színeivel irtó jól mutat, bármilyen furcsának is tűnik elsőre, még a barnás szettek mellett is kimondottan sikkes, ilyenkor elegendő csupán a kiegészítők közé csempészni egy keveset a zöld valamely árnyalatából.

 

A lágy kék a végtelen égre emlékeztet

Világosabb, valamint sötétebb formában éppúgy érdemes kipróbálni a kék darabokat. A babakék, a pasztelles verzió minden bőrtónus mellett jól működik, a sötétebb haj- és szemszínt úgyszintén szépen kiemeli. Ám ugyanígy előhozza a vörös haj és a kék szem vibrálását, de a skandináv típusú porcelánbőrt is ragyogóvá teszi. Finom, visszafogott színekkel kombinálva kellően elegáns hatást kelt, akár a szimpla hétköznapokon, akár fontosabb események alkalmával simán belefér a megjelenésbe.

 

Sárga, mint a nap fénye

A sárgáról sokaknak a neonos, rikító verzió jut eszébe, pedig a pasztell, finom árnyalat rendkívül sikkes és nőies hatást kelt. Nem árt vele vigyázni, könnyedén sápadtnak mutathatja az arcot, így inkább tavasz végén érdemes viselni, amikor már kapott egy kevés napfényt az arcbőr. Akár az élénkebb virágszínekkel is lehet kombinálni, játékos, mégis elegáns és kifinomult hatást kelt az összkép.

 

A barna-bézs tónusok roppant letisztultak

A barnás, bézses árnyalatok rendkívül sikkesek az elmúlt időszakban, főként monokróm szettekben jelennek meg az utcai divatban. Ezeket a darabokat rendkívül egyszerűen lehet variálni, a természet színei közül a zölddel például különösen jól mutatnak.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés