A változékony időben mindig jól jön egy nőies zakó, a hűvösebb reggeleken pedig a rétegezhető kreációknak vesszük a legnagyobb hasznát. Ezzel szemben a divat igazán meglepő irányt vett, mivel az oversize fazonok mellett megjelentek a rövid blézerek.

hirdetés

A rövid blézerek már a tavaszi-nyári trendek között is főszerepet játszottak, ám a meleg hónapokban még a könnyű anyagból szabott kreációk is túlságosan vastagnak számítottak. Ezért a tervezők újragondolták a kilencvenes évek egyik kedvencét, mivel rövid ujjú felsőrészeket alkottak. Az újdonság izgalmas volt, ám mégsem vált meghatározóvá.

Az őszi divat most felkarolta a rövidített szabású zakókat, amelyek jól passzolnak mindenhez. Könnyedén kombinálhatóak, hiszen rövidebb felsőrésszel, nőies egészruhával vagy akár garbóval éppúgy viselhetőek. A blézer kistestvére nagyon könnyen rétegezhető, ezért kabát alá is bekerülhet.

A rövid blézerek modernné varázsolják a megjelenést

A legegyszerűbb összeállítás, ha a rövid blézert csupán önmagában viseled, mint egy blúzt, és farmerral vagy elegánsabb nadrággal variálod. A hideg napokon az efféle szerelések már túlságosan lengék, de szerencsére könnyen és stílusosan beférnek alá a hosszabb felsőrészek, esetleg a vékony kötöttek.

 

A melegebb őszi napokon a vékonyabb anyagú ruhák kabáttal, blézerrel variálva egyaránt bekerülhetnek a nőies összeállításba. A vastagabb kreációkat pedig sokáig tudod majd viselni. Ezeket úgyszintén összeboronálhatod a rövidke zakóval, igazán csinos lesz vele az összhatás.

 

Szoknyával is jól mutat a rövidre szabott blézer, bátran kipróbálhatod ceruzaszoknya, vagy pliszírozott fazon mellé társítva. Sokféleképpen trükközhetsz az anyagokkal: ősszel nagyon kelendőnek számít a a műbőr, mely könnyen variálható.

 

A tüll továbbra is az egyik legnőiesebb anyag, amelyben azonnal nagyvárosi hercegnőnek érezheted magad. A rövidke blézer ezt is szépen árnyalja, az összeállítás így biztosan nem kelt majd kislányos hatást.

 

A rövidnadrágok szavatossága sem járt le a nyár végével, hiszen a hosszabb bermudák jól mutatnak bakanccsal vagy csizmával. Ha igazán sikkes összeállítást szeretnél, akkor a kedvenc pantallódat boronáld össze egy rövidre vágott blézerrel.

 

A nadrágkosztümök is átestek egy kis fazonigazításon, mivel az oversize zakók mellett megjelentek az apró blézerek, amelyek a derékra irányítják a figyelmet, és nem rejtik el a nőies vonalakat. Ezt a szerelést kipróbálhatod egy elegánsabb nadrággal, valamint egy apró zakóval, a színeknek nem muszáj tökéletesen passzolniuk.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images.

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés