Jessica Lange többször bebizonyította már, hogy nem egy tipikus szőke díva, és ezt nemcsak a díjakkal és elismerésekkel tarkított karrierjével, hanem a visszafogott öltözködésével is alátámasztja.

hirdetés

Bár a King Kong című filmben alakított sekélyes szerepe tette híressé a hetvenes években, Jessica Lange legbelül sohasem érte be annyival, hogy egy csinos kis szőke színésznőcske legyen a sok közül, akiért bolondulnak a férfiak. Bár az utóbbi jött magától, Jessica Lange sokat küzdött és fejlődött azért, hogy a férfiakon kívül a szakma is elismerje.

Az 1983-as Oscar-gálát igazán emlékezetessé tette, hiszen negyven év után ő volt az első nő, akit kétszer is jelöltek az Oscar-díjra ugyanabban az évben. Végül csak egy szobrocskát vitt haza az Aranyoskám című filmben nyújtott alakításáért.

A kilencvenes években szinte minden évben játszott egy filmben, és sorra találták meg a színházi szerepek is. Jessica Lange igazán elmondhatja magáról, hogy a színészi pálya teljes ívét bejárta, avagy mozifilmekben, színpadon, valamint sorozatokban egyaránt kipróbálta magát, és sikert sikerre halmozott. A 2011-ben útjára induló Amerikai Horror Story című sorozatban négy évadon keresztül játszott főszerepben a színésznő, majd kiszállt, de nem vonult teljesen vissza, hiszen 2017-ig még öt filmet forgatott.

Jessica Lange idén áprilisban tölti be a hetvenedik életévét, ami szinte hihetetlen, az aktivitását és a megjelenését elnézve. Bár volt egy időszaka, amikor valószínűleg bevállalt mindenféle bőrkezelést és talán plasztikáztatott is, hiszen drasztikusan megváltozott az arca, de ma már boldogan, méltósággal él együtt a ráncaival. Nem rejtegeti korát, és látszik, hogy nem akar görcsösen fiatalabbnak tűnni, mégis elképesztően jól néz ki, amit nőies kisugárzásának is köszönhet.

Nőies stílusát bárki követheti

Jessica Lange kifinomult stílusa szintén megéri a figyelmet, hiszen függetlenül attól, hogy hol és mennyiért vásárol magának ruhákat, az öltözködési elveit bárki a magáévá teheti. Egyszerű szabású, a test vonalát finoman követő ruhák a kedvencei, melyek cseppet sem hivalkodóak, mégsem marad bennük észrevétlen. Stílusa könnyen követhető, és akár a mindennapokba is átültethető.

 

Lange szereti a nadrágkosztümöket, illetve a térdig érő, egyenes vonalú szoknyákat, melyeket blézerrel és kardigánnal egyaránt szívesen visel. Igaz, az élénk színekkel is jól bánik a színésznő, ám praktikus, kifinomultan nőies ruhatárából kitűnik, hogy a fekete éppúgy megdobogtatja a szívét. Gyakran láthattuk sötét, fekete estélyikben és koktélruhákban, mégsem tűnt soha sápadtnak, fáradtnak, vagy öregesnek tőlük. Jessica Lange kis fekete öltözékeiből bármelyik korosztály ihletet meríthet, hiszen jól variálható, letisztult darabokra minden nőnek szüksége van.

Kiemelt kép: Steve Granitz/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés