A farmerszoknya egy örök darab, anyagából adódóan biztosan tartós elemét képezi a ruhatárnak. Ez a közkedvelt szoknyatípus nem csupán emiatt időtálló, a legtöbb fazon évről évre bekerül a divat körforgásába. Hihetetlenül jól kombinálható, attól függően, hogy mivel passzítod össze, sportos, nőies és vagány is lehet a megjelenés.

hirdetés

Szuper befektetés egy farmerszoknya, hiszen nagy eséllyel minden évben viselhető egy divatos szett részeként. Az egyetlen dolog, ami időről időre változik, az a szoknya fazonja. A testhezálló, rövid típus garantáltan nyerő választás, hiszen ez rendszerint megunhatatlan elemként bukkan fel a trendek sűrűjben, azonban vannak olyan szabások, amiknek a népszerűsége csak ideig-óráig tart.

A csípőfazon már rég nem divat, ami hatalmas szerencse is, hiszen jóformán semmilyen alkaton nem mutat jól. A magasabb derekú szoknyák kellőképp nyújtják az alakot, kiemelik a nőies formákat és a derék vonalát, így valóban csinos és vonzó megjelenést kölcsönöznek. Ezekkel aligha lehet mellényúlni, előnyösen formálják a sziluettet, és minden évben megjelennek a palettán.

A farmerszoknya sokoldalú eleme a ruhatárnak: idén ezek a legdivatosabb stílusok

Egyszerű, gombsoros fazon

A tipikus farmerszoknya rövid, térd felett végződő hosszával észbontóan szexi megjelenést kölcsönöz. Ez a nőies darab garantáltan örökzöld, bármikor viselhető. Idén különösen divatos a gombsor az efféle szoknyákon, amivel azért nem árt vigyázni. A gombok ugyan hosszítják a sziluettet függőleges vonalvezetésüknek köszönhetően, ám egyúttal magukra vonzzák a tekintetet, és miniszoknya esetén hangsúlyosabbá tehetik a cspőtájéki zsírpárnákat.

 

Ha a szoknyán zsebek úgyszintén megtalálhatók, különösen figyelni kell, hogy mivel kerül párosításra ez a sikkes darab. A gomboknak persze előnye is van. Ha aranyszínben pompáznak, érdemes aranykiegészítőkkel kombinálni, ezüst esetén pedig ugyanez az elv érvényesüljön. Ez a fazon kiemeli a lábakat, roppant nőies és elegáns megjelenést kölcsönöz.

 

A cipzár nyújtja az alakot, pláne, ha A vonalú a szoknya

A szoknyán hosszanti vonalban végigfutó cipzár optikailag nyújtja az alakot. Ehhez hozzátesz az is, ha a fazon A vonalra hajaz, hiszen ez a típus kiemeli a karcsú derekat. A megjelenés garantáltan magával ragadó lesz, magassarkúval kombinálva a nőiesség még tovább fokozható. Buggyos felsővel, blúzzal vagy inggel különösen jól mutat.

 

Tépett, koptatott farmerszoknya elegánsan

A tépett, koptatott, egyenes szabású fazon alapvetően inkább egy sportos, vagány szett részeként jelenik meg a mindennapokban. Azonban könnyedén tükrözhet lezser eleganciát is ez a stílus. Egy oversize blézerrel viselve máris rendkívül nőies, ám mégis pimasz külsőt kölcsönöz a szoknya. A koptatott anyaggal azért nem árt óvatosan bánni, hiszen a vastagabb, izmosabb combokat optikailag még tovább szélesítheti.

 

Nude árnyalatokban visszafogott nőiességet sugall az egyenes fazon

Az egyenes fazon biztosan nyerő minden évben, azonban ezt is lehet variálni. Nem csak tipikus farmerkék színben felettébb sikkes a szoknya, a jelenleg divatos nude árnyalatokat viselve különösen ütős lehet a minimalista összkép. A kifinomult nőiesség megtestesítője egy ilyen szett, a púderszín visszafogott és szofisztikált külsőt kölcsönöz. Az egysoros gombolás nyújtja az alakot, pláne akkor, ha a farmerszoknya a deréktájékon kezdődik, és a hossza még a térd felett ér véget.

 

Fodros kis farmervászon

A rakott és fodros szoknyák felettébb sikkesek lettek az elmúlt időszakban, az amerikai elit egyetemek preppy stílusát megidéző darabok farmerváltozatban is ütősek. Ezek a laza fazonok szuperül mutatnak edzőcipővel párosítva, ezáltal sportosan nőies külsőt eredményeznek. A laza fodrok általában nem vastag farmeranyagból, hanem a nyári időszakra jellemzőbb farmervászonból készülnek, mely könnyedebb esést biztosít a szoknyának.

 

Az egyenes szabású midivel óvatosan kell bánni

Hatalmas divat a midi hossz és az egyenes szabás, ezek kombinációja azonban nem minden esetben előnyös. Magasabb, hosszabb lábakkal megáldott nők számára tökéletes választás lehet egy ilyen fazon, azonban az alacsonyabb lányoknak nem árt vigyázni ezzel a típussal. A farmerszoknya könnyedén összenyomhatja az alakot, ha ilyen formában jelenik meg. Idén roppant sikkes a hosszanti, magas sliccelés, ami még ízléses határokon belül marad. Ezzel kissé sejtelmes, ám mégis nőies lesz az összhatás.

 

Hosszabb farmerszoknya esetén is ütős a rakott fazon

A rakott fazonokkal nem lehet betelni, igaz ez a hosszú farmerszoknyákra is. A lábszárközépig érő hossz továbbra sem feltétlenül előnyös, ám az A vonalban szélesedő fazon tökéletesen kompenzálja ezt. Hihetetlenül nőies összképet ad ez a ruhadarab, hiszen kiemeli a karcsú derekat, és megfelelő párosításban optikailag még nyújthatja is az alakot.

 

Kiemelt kép: Mathis Wienand/Getty Images.

Cikk képei: Valentina Frugiuele/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Mathis Wienand/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés