A tavaszi selejtezéskor általában előkerül egy-két megunt farmernadrág a szekrényből, aminek már nem sok hasznát veszi az ember. Ha épp azon gondolkodsz, hogy mit kezdj velük, adunk egy remek tippet! Ez a farmerszoknya azok számára sem jelent nagy kihívást, akik nem sokat konyítanak a varráshoz. Még a tűt és a cérnát sem kell elővenned!

hirdetés

A farmerszoknya újra fénykorát éli, szinte minden fazonban megtalálható a ruhaüzletekben. Nagyjából 5000-8000 forintért tehetsz szert egy új darabra, de ezt az összeget könnyen megspórolhatod, ha akad nálad egy jó állapotban lévő, de már feleslegesnek ítélt farmernadrág.

Az sem jelent akadályt, ha nem tudsz szabni, és nincs otthon varrógéped, hiszen az elkészítési menete nem igényel varróeszközöket, és laikusok számára is könnyedén lekövethető.

Farmerszoknya egyszerűen: így készítsd el varrás nélkül!

Ha már megvan a kiszemelt farmernadrágod, szerezz be vízálló textilragasztót az átalakításhoz, amit hobbi webáruházakból is megrendelhetsz. Univerzális ragasztó esetében fontos, hogy folt nélkül száradjon, és farmeranyaghoz is ideális legyen. Ezeket az információkat megtalálod a termékleírásban.

A textilragasztón kívül szükséged lesz még egy éles ollóra, gombostűkre, és egy öltésbontó eszközre, amit hegyes körömvágó kisollóval is helyettesíthetsz.

Tégy szabaddá egy nagy, sima felületet – asztallap, padló is megfelel a célra -, ahol kiterítheted a farmernadrágot. Magadhoz illesztve mérd be a szoknya kívánt hosszúságát, majd vágd le a nadrágszárak felesleges részét. Ezeket az anyagmaradékokat ne dobd ki, mert még szükség lesz rájuk.

 

A megmaradt szárak belső varrását bontsd ki, egészen a nadrág ülepéig. A fenékvarrást és a slicchasíték alatti tűzést a videón látható módon illeszd az új helyére, majd a fonák oldalon ragasztóval rögzítsd.

A levágott nadrágszármaradékok varrását ugyanígy bontsd végig, majd az így kapott téglalapokat a videó utasításait követve ragaszd a helyére. Amikor a ragasztó megkötött, ollóval igazítsd egyenesre a szoknya alját, és a fonák oldalt szabadítsd meg a nagyobb anyagmaradékoktól. Most már elkészült a remekmű, így nincs más hátra, mint felpróbálni, és gyönyörködni az eredményben!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés