A bor és a művészet találkozása nem újdonság, hiszen a szőlőből érlelt nedű a történelem során mindig is fontos szerepet töltött be az emberek életében. A VINCELLS ékszermárkának köszönhetően már mutatós kiegészítők is készülhetnek az italból, mivel a magyar márka a világon egyedülállóként megszilárdította a szőlőből készült italt.

hirdetés

A bor mindig is fontos szerepet töltött be az emberek életében, Magyarországon pedig különösen nagy a jelentősége. Rengeteg borvidékünk van, a magyar borok pedig már nemzetközi szinten is ismertek. A zamatos nedű tehát hozzátartozik a kultúránkhoz, elég a sok borral készült receptre gondolni, most pedig már akár nyakláncként is viselhetünk egy Egri bikavért vagy Tokaji aszút.

A magyar ékszermárka megcsinálta a lehetetlent: a VINCELLS darabjai borból készülnek

A VINCELLS ékszermárka 2021 elején indult útjára, a cég tulajdonosai egyedülálló módon borból készítenek ékszereket. Az italokat egy különleges eljárással szilárdítják meg, majd formára csiszolják, végül így lesz belőlük ékszer.

Már a márkanév is beszédes: a VIN a bor szóból ered, a CELLS pedig a cellákra, sejtekre, bezártságra utal. Ez visszaköszön a logóban, mely egy különleges V betű, ami egy szívet formáz, miközben felbukkannak a hosszanti vonalak vagyis a cellák.

 

A borékszerek ötlete több évre nyúlik vissza, a márka tulajdonosának a fejében, Csikósné Homolya Ágnesnek egy olaszországi nyaralás során fogalmazódott meg a borból készült ékszerek gondolata. Eleinte folyékony formában szerette volna megjeleníteni az italt. Később ezt az ötletet elvetette, és hosszas, évekig tartó kutatómunka során megszületett a borkő, mely a bornak egy szilárd halmazállapota.

Az ékszerkészítés első fázisa a bor bevizsgálása, rengeteg szempontot kell figyelembe venni, ezért nem készülhet minden italból borkő. Ezután következhet az előállítás, mely egy többlépcsős folyamat. Nyolc-tíz hetet vesz igénybe, amíg a folyékony halmazállapotból szilárd lesz. A megszilárdulási szakaszban kialakul az ékszer egyedi mintázata, ez mondhatni, a bor lenyomata.

 

A szilárd borköveket használják fel az ékszerekhez. Formára csiszolják őket, majd nemesfémekkel együtt készül belőlük kiegészítő. Ehhez ródiummal bevont ezüstöt és 14 karátos aranyat használnak. A márkát a modern, letisztult, elegáns formák jellemzik, olyan darabokat alkotnak, melyek alkalmasak a hétköznapokra, mégis egyediek, egyedülállóak.

A VINCELLS termékek egyedi kódszámmal rendelkeznek, mely alapján beazonosítható, hogy az adott ékszer milyen borból készült. Ezeket az adatokat a kiegészítő tanúsítvány is tartalmazza. A magyar márka készít ékszereket egyedi megrendelésre, ám a bornak ehhez megfelelőnek kell lennie.

 

Az ékszerek a bor egyedi színösszetételének köszönhetően teljesen másként festenek napfényben, így láthatóvá válik a nedű eredeti színe. A kiegészítőket gravírozással lehet még egyedibbé tenni.

A VINCELLS kínálata folyamatosan bővül újdonságokkal. Az ékszerek ideálisak ajándéknak, emléknek. Megvásárolhatóak a márka webshopjában, illetve a ZOÉ Budapest üzletében.

 

Kiemelt kép: Vincells.

Képek a cikkben: Vincells.

  • Megosztás:
hirdetés