A ’90-es évek sportos stíluskavalkádjában az övtáska egyik nő ruhatárából sem hiányozhatott. Idővel a laza kiegészítőt leváltották a nőiesebb fazonvariációk, így a klasszikus hasitasit főként a férfiak viselték. Idén elbúcsúzhatunk a szürke daraboktól, hiszen megérkeztek a sikkes kreációk!

hirdetés

Az övtáska a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik kulcsdarabja volt, hiszen a korszakot átható sportos stílushoz nagyszerűen passzolt a praktikus kiegészítő. A kreáció szabadon hagyta a kezeket, így megkönnyítette a vásárlást vagy a táncolást. A táska legtöbbször szürke anyagból készült, ám idővel a tervezők gondoltak a nőkre, így megjelentek a kínálatban a színes, mintás fazonvariációk.

Az ütős kiegészítő népszerűsége a 2000-es évek elejére alaposan megkopott, és a nőies retikülökkel már nem tudta felvenni a versenyt. Pár évvel ezelőttig főként a férfiak ruhatárában bukkant fel a sokszor cikinek tartott hasitasi.

A divatos övtáska minden szerelést felpezsdít

A nosztalgikus irányvonalaknak köszönhetően a tavaszi divat visszahozza az egyik legnépszerűbb kreációt, ami új köntösbe csomagolva bolondítja meg a trendeket. A fényes, színes anyagokat a tervezők száműzték, és egyszerűbb vonalvezetésű darabokat alkottak, amelyek nagyszerűen illeszkednek a nőies ruhatárhoz.

 

Az övtáskára a többi táskafazon mellett, a nők is rákaptak, ám a vártnál többet kaptak ebből a kiegészítőből, mint gondolták. A leghíresebb ruhamárkák és divattervezők ugyanis szokásuk híven, erre is rátették a kezüket, és felhagytak a kissé ormótlan, sportos stílussal.  Tündéri retikülöket hoztak létre, amelyek távol állnak a ciki hasitasiktól. A divatrajongó hölgyek pedig rá is kaptak a kreációkra, hiszen szinte bármivel kombinálhatóak!

Természetesen a különleges fazonvariációk sem maradhatnak ki a felsorolásból, ezek még izgalmasabbá teszik a szereléseket. A különféle díszítőelemekkel felturbózott hasitasikkal úgyszintén érdemes tenni egy próbát, mivel önmagukban is stíluselemként funkcionálnak.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés