A szíriai tervező, Rami Al Ali minden szezonban meglepi a közönségét különleges couture ruhákkal, amelyekért olyan hírességek rajonganak, mint Helen Mirren és Beyoncé. A tavaszi-nyári kollekciójával pedig még önmagán is túltett.

hirdetés

Rami Al Ali az egyik legismertebb szíriai tervező, aki már fiatalon elkezdett érdeklődni a divat iránt, mivel elbűvölte az egyedi stílus ereje. Eleinte történelmet tanult, majd képzőművészeti főiskolán folytatta a tanulmányait. 2000-ben alapította meg a saját márkáját, az első haute couture kollekciója pedig 2012-ben debütált Párizsban.

Az első gyűjteményében a barokk stílusjegyek voltak az uralkodóak, és az elmúlt években számos dolog megihlette a tervezőt. Rami Al Ali a hírességek egyik kedvenc dizájnere, hiszen minden szezonban elképesztően látványos részleteket tartalmazó kreációkkal rukkol elő. Beyoncé az általa megálmodott csillogó darabban népszerűsítette a Mrs. Carter turnéját.

Helen Mirren többször is viselte a tervező kreációit, 2015-ben a Berlinale Filmfesztiválon Rami egyik legnyűgöző darabjában lépett a vörös szőnyegre.

Rami Al Ali ismét elkápráztatott mindenkit

A szíriai tervező legújabb darabjai elképesztően különlegesre sikerültek. A részletgazdag kidolgozás természetesen most sem maradhat el, ám a grandiózus estélyi ruhákat az építészetre jellemző strukturális vonalvezetéssel látta el.

A dizájnert a pazar anyaghasználat jellemzi, minden általa tervezett ruha egyedi. Az új kollekciót az origamira hasonlító részletek teszik teljessé.

A hatalmas szoknyákat lágy hajlításokkal egészítette ki, így igazán mesebeliek a kreációk.

Az álomszép ruhák olyan hatást keltenek, mintha rizspapírból készültek volna. Egyszerűbb darabokkal is jelentkezett a tervező, ám ezeket is ellátta az izgalmas anyaghajtásokkal.

 

Képek: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés