Két eltérő testalkat, ugyanaz a ruhafazon és stílus. Ezek a nők bebizonyítják, hogy a nőiességet nem centikben és kilókban mérik, legyen szó hétköznapi viseletről vagy elegáns szettekről, mindig észbontóan csinosak!

hirdetés

A közösségi média világát egyre inkább áthatja a testpozitív szemlélet, hírességek és bloggerek sokasága szorgosan munkálkodik azon, hogy ledöntsék az önbizalomra káros sztereotípiákat. A szépség mindenki számára mást jelent, igencsak tág fogalom, a csinos jelzőre pedig ez éppúgy igaz. Az ideál a legtöbb ember számára teljesen eltérő, ráadásul a nőiességet nem lehet centikben és kilóban mérni.

Számos plus size blogger bizonyította már, hogy a stílusos, csinos öltözködés nem függ a testalkattól, pluszkilókkal is lehet szexi, nőies, vagy épp teljesen egyedi a megjelenés. A ruhakínálat is egyre inkább ráerősít erre, ugyanis a pluszos méretű kollekciók zöme ugyanazokat a fazonokat tartalmazza, mint a legtöbb felhozatal, csupán apró változtatásokkal. Nem feltétlenül kell bő lebernyegek alá rejteni a gömbölyded vonalakat, ízléses alakhangsúlyozással meg lehet találni azt az arany középutat, amely kiemeli a nőiességet.

A nők többsége gyakran sóhajt fel egy-egy divatos darab láttán, hogy az úgyis csak vékony alakra való, pedig sok esetben ez nem fedi a valóságot. Persze fontos, hogy a választott fazon harmóniában álljon a testalkattal, de nem kategorizálhatók a ruhák aszerint, hogy a szexi kreációk csak és kizárólag karcsú nőkön mutathat jól.

Denise Mercedes plus size modell évek óta folytat pozitívtestkép-kampányt az Instagramon, 2012-ben egy divatblogot is elindított, melynek legfőbb célja, hogy a molett testalkatú nők önbizalmat és ihletet merítsenek a mindennapi öltözködéshez. Alig pár éve barátnője, a táncos és divatfotós Maria Castellanos is csatlakozott hozzá, hogy együtt bebizonyítsák, a stílusnak semmi köze a ruhamérethez.

A két eltérő testalkatú nő egyforma ruhákban mutatkozik a fotókon, hogy rávilágítsanak, minden ember különböző, más a csípőméretünk, a combunk vastagsága és a derekunk kerülete, de nem a méreteken múlik, hogy ki mennyire sikkes és nőies. A divat mindenkié, nem egy zárt körű klub, aminek bárki csak bizonyos feltételekkel lehetne a tagja.

 

Nem a testalkat számít, a megfelelő ruhafazon sokkal többet nyom a latba

Az öltözködéssel sokféle módon formálható a testkép. Számos alaknyújtó stílustipp kering az interneten, amikkel optikailag valóban csalni lehet egy picit.

Ám nem szabad megfeledkezni az önazonosságról sem. Amint jól érzi magát valaki egy szerelésben, máris magabiztosabban mozog benne, ami az egyik legfontosabb alapja a stílusos megjelenésnek. A két eltérő alkatú nő arra mutat rá, hogy vannak ruhák, melyek különböző méretben, más-más formákon is ugyanolyan jól mutatnak.

A magas derekú nadrág kincset ér

Egy magasan szabott nadrág egyrészt kiemeli a derékvonalat, másrészt pedig nyújtja a lábakat, így minden szempontból remek választásnak bizonyul. A két barátnőnek csodásan áll ugyanaz a fazon.

A hasvillantó felsők irtó szexi külsőt kölcsönöznek

A crop topok rendkívül divatosak mostanság, de sokan gondolkodnak úgy ezekről a darabokról, hogy kizárólag a nádszálkarcsú nőknek valók . Tény, hogy nem az a céljuk, hogy kificegjen alóluk a has, ám szépen tagolható velük a testvonal, ha a derék viszonylag keskeny. A zsenialitásuk abban rejlik, hogy épp a legkarcsúbb területre, a derékcsúcsra vonzzák a tekintetet, ezáltal szépen kiemelik a nőies vonalakat.

Elegáns és roppant csinos hatást kelt a megfelelő vonalvezetés

Az elegáns öltözékekkel remekül lehet játszani. A légies, könnyeden lehulló anyagok sokaknak jól állnak, ráadásul kifinomult hatást keltenek. A kivágások szintén remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy előnyösen formálják az alakot. A megfelelő helyen nyitott szabások a karcsú területekre vonzzák a tekintetet, ráadásul irtó szexi külsőt kölcsönöznek.

Alaknyújtó, karcsúsító fazonok minden mennyiségben

A hosszított blézer mindenkinek jól áll, ráadásul a legtöbb szetthez remekül passzol, legyen szó elegáns vagy laza verzióról. A csípő alatt végződő fazon optikailag nyújtja a felsőtestet, így kifejezetten előnyös viseletnek bizonyul.

A derékban húzott, bokáig érő ruhák rendkívül csinosak. Ha nem tapadós fazonú a szoknyarész, jóformán semmilyen különbséget nem lehet felfedezni az eltérő alkatú bloggerek megjelenése között. A magasság sajnos ebben az esetben számít, de számos alaknyújtó trükköt be lehet vetni, hogy a hosszú szabás ne nyomja össze a test vonalát.

A fürdőruhánál is a szabásvonal számít

A fürdőruhák esetén, ahogy a fehérneműkre ez éppúgy igaz, szintén a szabásvonal mérvadó. A csípőfazonú bugyik nemigen mutatnak jól semmilyen testalkaton, ahogy a csípőfarmer sem előnyössége miatt vált emlékezetessé. A V alakban húzódó szabás nyújtja a csípővonalat és a lábakat, illetve a deréktájékra tereli a tekintetet.

A képek is bizonyítják, hogy az eltérő testalkat az öltözködés terén nem akadály, számos olyan ruhafazon akad a kínálatban, amely teltkarcsú, molett és vékony sziluetten egyaránt csinosan mutat.

A pluszos méretű kollekciók ma már sok esetben csak a ruhaméretben mutatnak különbséget, nagyjából ugyanazokat a szabásokat vonultatják fel, mint a legtöbb kínálat. A lényeg a ruhadarabok kombinálásában rejlik, mert bizonyos fazonpárosításokkal elkerülhető az alakromboló hatás.

 

Kiemelt kép: mariacastellanos_ri/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés