A ruhaméretük nem sokban különbözik, mégis eltérő az alakjuk. A Instagramon mutatják meg, hogy ugyanaz a ruha ugyanolyan stílusosan és csinosan mutat más alkaton.

hirdetés

Sokan a ruhamérethez igazítják, hogy csinosnak látják-e magukat a tükörben. Márpedig alapvetően nem az S-es vagy épp XXS-es darabok határozzák meg a lehengerlő külsőt. Noha a centik tényleg sokat nyomnak a latban, arról sokan hajlamosak megfeledkezni, hogy egy S-es ruhákat viselő hölgy lehet alma-, körte- vagy éppen homokóraalkatú is, de a testmagasság éppúgy számít.

Az interneten egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy a nőies megjelenés nem a ruhaméreten áll vagy bukik. Ugyanazok a darabok elképesztően jól mutathatnak egy XS-es és egy XL-es hölgyön is. Arról már kevésbé szól a fáma, hogy mi történik akkor, amikor a ruhaméret szinte teljesen megegyezik, az alkati adottságok mégis eltérnek egymástól. A bloggerek rendszerint bebizonyítják, hogy a megfelelő fazonok esetén cseppet sem számít, ha a comb vastagabb vagy a pocak kidülledő. Ugyanazok a sikkes ruhák ugyanolyan jól mutatnak egy almaalkaton, mint egy homokórán vagy körteformákkal megáldott sziluetten.

Ugyanaz a ruha más alkaton

Az alkati adottságokhoz passzoló öltözködést természetesen nem érdemes félvállról venni. Ám mindemellett figyelembe kell venni, hogy vannak olyan fazonok, amelyek tényleg mindenki számára előnyösek. Sokan kizárólag a ruhaméret alapján lövik be, hogy le kell adniuk pár kilót, vagy éppen elégedettek magukkal, pedig az, hogy S-es vagy M-es darabokat visel valaki, nem sokat árul el a sziluettről. A bloggerek rendszerint megmutatják, hogy bár a ruhaméretük szinte teljesen megegyezik, az alakjuk nagyban különbözik. A megfelelő fazonokkal azonban könnyedén elérhető, hogy mindannyian magabiztosan és nőiesen érezzék magukat a csinos szettekben.

Valaki lehet combosabb, míg másnak a pocakja kidülledő. Lehet, hogy valakinek aránytalanul hosszabbak a lábai, míg másnak a felsőteste nyúlánkabb az átlagnál. Lehet széles a csípő, miközben másoknak a derékvonala kevésbé hangsúlyos, de maga a testmagasság is abszolút befolyásolja, hogy miként fest az alkat. Noha a részletek eltérnek, a ruhaméret attól még megegyező lehet.

Az alak valamelyest formálható, bizonyos keretek között alakítható, hiszen a rendszeres edzés, a tudatos étkezés abszolút hatással van a sziluettre. A genetikai adottságokkal azonban nem lehet harcolni. Általában ez pontosan úgy működik, mint a frizura esetén. Akinek hullámos vagy göndör a haja, tűegyenes tincsekre vágyik, míg akinek egyenes, loknikkal turbózza fel a megjelenését. Aki combosabb alkat, inkább választaná a kidülledő pocakot, míg aki a kiálló hasát próbálja eltakarni, de gazellalábakkal áldotta meg a sors, inkább szeretne vastagabb combokat és lapos hasat.

Egy bizonyos határon túl nem lehet formálni a testet, maximum úgy, ha sebészkés alá fekszik az ember lánya, de ez nem is probléma. Bárki lehet csinos és nőies, csupán meg kell találni az egyéni adottságokban azt, amit érdemes hangsúlyozni és fókuszba helyezni. A bloggerek videói tökéletesen bizonyítják, hogy a divat sem szab határt, eltérő testalkat ide vagy oda. A megfelelő fazonokkal mindenki megélheti a benne rejlő nőiességet és sugárzóvá teheti a megjelenését.

A téli szezonban könnyebb rejtegetni az eltakarni kívánt részleteket, a nyári kánikulában már mindenkinek nehezebb dolga van. De miért is kéne bármit eltakarni? Az, aki vastagabb combokkal rendelkezik, hajlamos azt gondolni, hogy nem érdemes mutogatni a lábait, pedig ez egyáltalán nem igaz. A rövidnadrágok és a menő, stílusos miniszoknyák mindenki számára elérhetők, csupán a megfelelő fazont kell kiválasztani, hogy valóban előnyös legyen az összhatás. A videóban egyértelműen látható, hogy teljesen mindegy, hogy kit milyen alkati adottságokkal áldott meg a sors, egy jól összeállított szettben bárki nőiesnek érezheti magát.

Az átlagnál alacsonyabb vagy éppen magasabb alkat szintén sokakat korlátoz, pedig nem kellene így lennie. Bár tény, hogy nem árt figyelni a megfelelő arányokra, az előnyök hangsúlyozására, nincsenek tiltólistás ruhadarabok a repertoárban. Tény, hogy ugyanaz az oversize felső vagy ugyanaz a miniszoknya másként mutat eltérő alkat esetén, hiába egyezik a ruhaméret, ám ez nem feltétlenül vonz magával öltözködési korlátokat.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés