Ősszel a legtöbben lemondanak az izgalmas tónusokról, a feltűnő öltözködésről, azonban a divatos minták viselése ilyenkor teszi csak igazán különlegessé a megjelenést. A borongós, szomorkás napokon jól jöhet, ha nem a szokásos farmer-pulcsi szettet veted be, az általad viselt holmik a megjelenésed mellett a hangulatodra is jelentős hatással vannak.

hirdetés

Ősszel ezek a divatos minták tarolnak

Noha az őszi divat rengeteg izgalmas, zseniális trendet tartogat, a legtöbben ilyenkor az egyszerű, jól bevált megoldásokra támaszkodnak az öltözködés terén. A szimpla, egyszínű összeállítások roppant nőiesek és letisztultak lehetnek, azonban egy idő után unalmassá válhat a szokásos cuccok viselése. Érdemes egy kis izgalmat, különlegességet csempészni a megjelenésbe, hiszen a hétköznapi outfit nem csak külsőleg dob fel, a lelkedre és a hangulatodra éppúgy hatással lehet.

A feltűnő, vibráló színek viselése ilyenkor sem tilos, s bár való igaz, hogy a tipikus őszi tónusok inkább a barnás, rozsdás vagy éppen sárgás vonalon mozognak, a pink és a harsány zöld éppúgy belefér a hétköznapi divatba. Ha inkább visszafogottan szeretnéd izgalmasabbá tenni az öltözködésedet, érdemes a sikkes minták között válogatnod.

Habár a mintás mintással remekül mutat, és a különböző motívumokat is bátran összeboronálhatod, nem feltétlenül kell túltolni a dolgokat. Akár már egyetlen menő darabbal különlegessé varázsolhatod az őszi outfitedet.

Kockás

A kockás minta már hosszú évek óta listavezetőnek számít, az aktuális szezontól függetlenül a legstílusosabb motívum. Ősszel különösen népszerű, kabátokon, szoknyákon vagy éppen ingeken, pulóvereken egyaránt remekül mutat. A kockás blézerek és nadrágok szintén elképesztően divatosak manapság, egyszínű, letisztult ruhadarabokkal kombinálva ízléses, stílusos hatást keltenek.

Virágos

A virágos cuccok taroltak a tavaszi-nyári szezonban, népszerűségük pedig a hideg időjárás beköszöntével sem múlik el. Érdemes olyan darabokat választani, amelyek már kissé őszies hangulatot keltenek. A pirosas, barnás, sárgás virágminta szuperül mutat a hétköznapi szettekben, nőiessé és kifinomulttá teszi a megjelenést.

Csíkos

A legtöbb nő alakformáló hatása miatt kedveli a csíkos mintát, hiszen a függőleges mintázat nyújtja, karcsúsítja a vonalakat. A ruha szabásától függően a vízszintes verziótól sem feltétlenül kell elzárkózni, nem törvényszerű, hogy ezek a holmik kapásból szélesítenék az alakot. Az azonban abszolút igaz, hogy a vastag vonalak aligha mutatnak előnyösen, különösen egy tapadós, testhezálló darab esetén.

Tyúklábmintás

A tyúklábminta népszerűsége nemrégiben újra szárnyra kapott az utcai divatban, noha az elegánsabb szettekben már korábban is megjelent az egyedi, sikkes mintázat. Kosztümszetteken, táskákon vagy épp pulóvereken rendkívül mutatós, hihetetlenül meg tudja bolondítani az unalmas összeállításokat.

Állatminták

Az állatmintás holmik számos nőnél verik ki a biztosítékot, azonban az egykoriban kihívónak és túlzónak tartott motívummal ellátott cuccok manapság már a letisztult holmikat is kiegészíthetik, ezért trendinek minősülnek. A leopárd- vagy éppen zebramintázattal díszített ruhák kifejezetten nőiesek lehetnek, ha megfelelően kombinálod őket. Más látványos darabbal nem szabad összeboronálni az egyébként is feltűnő darabokat, így elképesztően sikkessé teszik a megjelenést.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés