A leopárdminta talán az egyik legmegosztóbb print. Volt időszak, amikor mindenki viselte, ám az utóbbi években a tervezők mintha száműzték volna a kifutóról. A rossz párosítása katasztrofális szetteket eredményezett, hiszen egy harsány, feltűnő minta, amivel könnyű túlzásba esni, így pillanatok alatt olcsóvá teheti a végeredményt. Ám idén ősszel nem fukarkodik vele a divat, a sikkes bloggerek pedig rámutatnak arra, hogy nőiesen, elegánsan is viselhető.

hirdetés

A leopárdminta hosszú ideig a divat egyik legnépszerűbb eleme volt. A hetvenes-nyolcvanas években kifejezetten bátran viselték a nők, egyáltalán nem spóroltak vele. Ruhán, szoknyán, blúzon, blézeren, kardigánon és télikabáton egyaránt felbukkant ez a mintázat, de ugyanígy a kiegészítők sem mellőzték. A klasszikus barna-fekete kombinációk mellett megjelentek a színes variációk, melyek még csavartak egy nagyot a sokszínű trendeken.

Mivel könnyen átveszi a domináns szerepet az öltözékben, és rosszul kombinálva nem túl ízléses, az ocelotminta apránként kikopott a kollekciókból. A Dolce & Gabbana volt az egyedüli luxusmárka, ahol megmaradt, a harsány print jól passzol a divatház nőies, sokszor kicsit túlzó stílusához.

Ősszel ismét előkerül a leopárdminta: így lesz nagyon ízléses

A leopárdminta viselését a legtöbben ott rontják el, hogy túl sok színnel vegyítik, vagy esetleg több ruhaneműn és kiegészítőn is visszaköszön, ezáltal kaotikus összképet mutat. Az utóbbival sincs feltétlenül gond, ám ebben az esetben mindenképp szükségesek a sötétebb vagy naturálisabb színek. Jó trükk, ha azokkal az árnyalatokkal dolgozol, melyek a printet alkotják. Ennél a szettnél a mintás ruha cseppet sem hat soknak fekete blézerrel összeboronálva.

 

A leopárdminta akár ki is egészítheti a szettet. Kardigánnal vagy blézerrel is beemelheted a szettbe. Az őszi időszakban főszerepet kapnak az efféle printtel feldobott zakók. Könnyű őket variálni, és fehér nadrággal különösen friss lesz az összkép.

 

A színes ocelotminta egészen a nyolcvanas évek óta kering a divatban, hol felbukkan, hol eltűnik, de mindig izgalmat csempész az épp aktuális trendekbe. Az állatminta élénk és mélyebb, teltebb, naturálisabb tónusokban is része lehet az öltözéknek, ám fontos, hogy a színek harmóniájára minden esetben figyelj. Zöld esetén például szóba jöhet a barna, bézs és a fekete. Az élénkebb árnyalatoknál inkább támaszkodj a feketére vagy a fehérre, ha kísérőszínt keresel, így könnyedén elkerülhető a bazári összhatás.

 

A print jó barátságot ápol színekkel, visszafogott formában házasíthatod kékkel, rózsaszínnel, esetleg zölddel. Ne dolgozz túl sok árnyalattal, mivel úgy túlságosan zavaró, kaotikus lesz a szett hangulata.

 

A leopárdminta valóban kétesélyes, olykor hajszál választja el egymástól a nőies vagy a harsány, tolakodóan feltűnő megjelenést. Nem árt figyelembe venni, hogy ez a mintázat nemcsak a teljes ruhadarabon, hanem annak valamely apró részletében, szellősen megjelenítve is felbukkanhat. Helyet kaphat például a felső ujján, esetleg a zsebeknél.

 

Az ocelotmintás kiegészítők kiválóan fel tudják dobni az egyszerűbb őszi darabokat. A hagyományos, barnából és rokonárnyalatiból megkomponált print szépen összecseng az őszi színpaletta uralkodó árnyalataival. Ez nagyban megkönnyíti a kombinálását.

 

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés