Az idő szalad ugyan, de van, ami örök, a hatalmas divatikonok tippjei makacsul állják a sarat, fittyet hánynak a trendek folyamatos váltakozására. A divat olyan, mint az időjárás, jóformán mire hozzászoknánk egy új stílushoz, fazonhoz, máris egy másik sétál szembe velünk az utcán. Van azonban pár időtálló, minden esetben aranyat érő apróság, amitől a megjelenés rendkívül sikkes és nőies lesz.

hirdetés

A trendek folyamatosan változnak, ám van néhány örök érvényű tipp, amelyekre mindig lehet támaszkodni. Legyen szó bármilyen szakaszáról a divatnak, ezekkel az apróságokkal nem lehet mellélőni. Diana hercegné, Grace Kelly vagy Audrey Hepburn bármikor inspirálhat hasznos tippjeivel, amikor hiányzik valami plusz az összhanghoz, vagy csak kifogytál az ötletekből. Ezeket az apró, finom trükköket érdemes ellesni a legendás divatikonok gardróbjából.

7 öltözködési tipp a népszerű divatikonok gardróbjából

Diana hercegné és a buggyos ujjak

Diana hercegné kifinomult stílusát nehéz lenne utánozni, ám apró trükkjei irtó egyszerűen beépíthetők a hétköznapi öltözködésbe. Imádta a buggyos ujjú ruhákat, ami az általános vélekedéstől eltérően nem szélesíti, sokkal inkább karcsúsítja az alakot. A széles, könnyed szabásnak köszönhetően a blúz kihangsúlyozza a karcsú derékvonalat, így roppant előnyössé és nőiessé teszi a sziluettet.

Nem csak alakformáló hatása miatt érdemes beszerezni egy buggyos ujjú darabot. Ezek a különleges szabású felsőrészek hihetetlenül romantikus külsőt eredményeznek, ami nagyban hozzájárul az elragadó, bájos megjelenéshez.

A testalkat sajátosságait azonban nem árt figyelembe venni! A rövid nyakat sajnos előnytelenül hangsúlyozza ez a szabás, kivéve, ha mélyebb kivágással párosul. A széles vállakat pedig még inkább széthúzza a puffos ujj.

 

Grace Kelly gyöngyökkel trükközött

Az Oscar-díjas amerikai színésznő, egykori monacói hercegné szintén egy apró, ám annál hatásosabb trükknek köszönhette, hogy minden alkalommal elbűvölően kifinomult és elegáns volt a megjelenése, még az egyszerű fazonokkal megalapozott összeállításokban is. Zseniálisan taktikázott a gyöngyökkel, amelyek egyértelműen sikkes és nőies összhangot teremtenek. Grace Kelly aranyat érő divattippje irtó praktikus, hiszen egy gyöngysor a csuklón, a nyakban, esetleg a frizurába applikálva éppúgy remekül mutat.

 

Marilyn Monroe két dologra is megtanította a nőket

Marilyn Monroe szépsége és kisugárzása egyedülálló módon hódította meg a világot, tündöklése még a mai napig ugyanazon a lángon ég. Bár sok nő ódzkodik a piros rúzstól, és valóban vannak olyanok, akiknek a bőrtónusához nemigen passzol ez a határozott, merész szín, egyes ruhadarabokhoz érdemes bevetni a legendás színésznő trükkjét. Bár igencsak apró dolog, brutálisan nőiessé és szexivé varázsolja a külsőt.

A vörös rúzsok többféle árnyalatot felvonultatnak, érdemes kitapasztalni, melyik élénkíti leginkább a bőrödet.

Magas derékvonal

Marilyn Monroe nőies alakjával bebizonyította, nem csak a nádszálvékony, gazellaalkattal lehet érvényesülni a szakmában. Formás alkatával még ma is sokakat motivál az önmaguk elfogadására, stílustrükkjei pedig szó szerint kincset érnek. A legfontosabb praktika, amit rendszerint bevetett, hogy csak és kizárólag magasan szabott darabokat viselt. A magas derekú nadrágok és szoknyák előnyösen formálják a sziluettet, kiemelik a karcsú derékvonalat.

Diana Ross a bátorságban hisz

A 78 éves énekesnő igazi díva és hatalmas divatikon, akitől sokan lesnek el apró kis trükköket. Diana Ross a bátorságban hisz, számára az öltözködés és a divat önkifejezés. Soha nem finomkodott a kiegészítőkkel, a díszítőelemekkel. Bátran viselte, valamint viseli mind a mai napig azokat a darabokat, amikért ő rajong.

Ennek köszönhetően szó szerint divatot teremtett, híres nők megjelenésében gyakran visszaköszön az aranytorkú énekesnő merész, egyedi stílusa. A divat szempontjából tehát az, ami igazán fontos, hogy mindenki jól érezze magát az adott szerelésben, fittyet hányva az aktuális trendekre vagy mások véleményére. Stílusos összképet csak az önazonos ruhák, kiegészítők teremthetnek, hiszen fontos, hogy a kiválasztott ruhát, cipőt méltósággal tudja viselni az ember lánya.

 

Audrey Hepburn nem tudott hibázni, ha divatról volt szó

Audrey Hepburn a galléros blúzok és ingek rajongója volt. Bár első blikkre sokan azt gondolnák, a nyakig begombolt felsőrészek kicsit sem hatnak nőiesen, ám ennek épp az ellentéte igaz. Ez az apró részlet az arc területére vonzza a tekintetet, a megjelenés ettől válik sejtelmessé és különlegessé.

A felsőrész színét érdemes tudatosan megválasztani, lehetőleg olyan legyen, ami élénkíti, frissebbé teszi a bőrtónust. A blúzzal megegyező rúzsárnyalat harmonikussá, sikkessé teszi az összképet.

Színes vagy letisztult kendő a sikkes összhatásért

A legendás szépségű színésznő a kendőket éppúgy zseniálisan viselte. Egyetlen csinos, selyemanyagú darabbal elképesztően változatossá tehető a megjelenés. Eltakarhatja a teljes frizurát, akár bele is lehet fonni a copfba, de nyak köré tekerve, vagy a csuklóra kötve éppen annyira sikkes, kifinomult külsőt eredményez.

Kiemelt kép: Bettmann/Getty Images.

Cikk képei: David Levenson/Baron/Hulton Archive/Jayne Fincher/Anwar Hussein/WireImage/John Kobal Foundation/Bud Fraker/John Kobal Foundation/Jim Steinfeldt/Michael Ochs Archives/Daniele Venturelli/WireImage/Hulton Archive/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés