A vörös rúzs mindenkinek jól, és hétköznapi szettekhez is legalább olyan remekül mutat, mint a kis feketéhez vagy egy csinos koktélruhához. Visszafogott sminkkel mutat a legjobban, amiből szépen kiemelkedik, de egy füstös szemhez is remekül passzol. Minden attól függ, ki mennyire kísérletező és magabiztos. Mert bizony, a vörös rúzs magára vonja a figyelmet, de, ha jól festjük meg, már garantált a fél siker.

Az alábbi videóban Lisa Eldridge angol sminkmester osztja meg tippjeit a bőrszínhez passzoló árnyalat kiválasztásával kapcsolatban, megmutatja személyes kedvenceit, és azt, miként lehet a színt tökéletesen megfesteni. Amennyiben csak a rúzs felvitelének módszere érdekel, kattints a 10. perchez.

Lisa azt ajánlja, hogy a rúzs felvitele előtt ajakbalzsammal kend be a szád, majd egy papír zsebkendővel töröld le. Ezzel a módszerrel szépen leradírozod az elhalt bőrdarabkákat, aminek a látványa nagyon el tudja csúfítani a sminket. Ezután fogj egy rúzs felviteléhez használatos sminkecsetet, és kezdd el bedolgozni a színt a szádba. Ennél a lépésnél elég a száj természetes vonalát követni, és, ha mosolyogsz, jobban kijön annak formája. Ha alkalomra mész, és szeretnél tökéletes ajkakat, használj ceruzát a forma tökéletesítésére, de, ha hétköznapibb megjelenésre vágysz, csak az ecsettel korrektúrázz. Amennyiben tartós végeredményt szeretnél, az első réteg felkenése után fogj egy zsebkendőt, és harapj rá az ajkaiddal, majd kenj fel még egy réteg rúzst, és újra harapj rá a zsebkendőre. Ha pedig nem a betonerős végeredmény a célod, csak ütögess bele még egy kis színt a rúzzsal.

Ha felkerült a rúzs, csak utána pirosítózz, így pontosan látni fogod, mennyi kell az arcodra, és milyen árnyalat. Nagyon fontos az is, hogy az orr, a száj és az orca területét minél jobban semlegesítsd, ugyanis a vörös rúzs ezeknek a területeknek az egyenetlenségeit, hibáit csak még jobban kiemeli.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés