Diana hercegné stílusát eleinte sokat kritizálta a sajtó. Ám idővel a legjobban öltözött nők között kezdték el emlegetni, és időtálló öltözékei még ma is sokakat inspirálnak. Bizonyos divatelemeket rendszeresen alkalmazott: kedvelte a blézereket, amelyeket gyakorta viselt.

hirdetés

A hercegné szeretett hétköznapi módon öltözködni a színfalak mögött, persze, a sajtó mindenhová elkísérte, így korábban sok kritika érte a szettjeit, hiszen a western stílusú csizma, a tornacipő, a pilótadzseki, a baseball sapka, és a farmernadrág sem hiányzott a ruhatárából.

Dianát nem különösebben izgatták a szigorú öltözködési szabályok, ám a formális eseményeken mindig odatette magát, így csakhamar divatot teremtett a széles skálán mozgó stílusával. Bár a walesi hercegné a hivatalos megjelenések alkalmával mindig bebizonyította, hogy milyen jó érzékkel válogatja össze a divatos ruhadarabokat, a mindennapokban a kötetlenebb öltözködés jellemezte. Nem flangált folyton előkelő kiskosztümben és kalapban, de ettől még divatos, megnyerő és jól öltözött volt, aki a szereléseivel is közvetlenséget sugárzott az emberek felé.

Katalinnal ellentétben, Diana kedvelte a lazább darabokat, és szívesen mutatkozott farmerban vagy biciklis nadrágban. Az akkori divatnak megfelelően nőies és csinos volt a megjelenése, sőt, rengeteg nő követte a menő összeállításait. Gyakran viselt pantallókat és szoknyákat, amelyeket blézerrel és más kiegészítőkkel dobott fel. Elegáns szereléseit még ma is sokan másolják, és a nosztalgikus divatirányzatoknak köszönhetően, a modern divatban éppúgy könnyedén bevethetőek a divatpraktikái.

Diana hercegné kedvenc blézerei ma is divatosak

A nosztalgikus divatelemek még 2021-ben is megjelennek az aktuális trendek között, ezért a nyolcvanas-kilencvenes évekre jellemző zakók jól megférnek a modern nő ruhatárában. A blézer valódi örök darab, ami sohasem megy ki a divatból, mindig csak fazonigazításon esik át. A jól bevált oversize felöltők mellett, az ötvenes évekre jellemző derékkarcsúsító, valamint a nyolcvanas évekből átemelt tengerészszabású kreációk most úgyszintén színesítik a palettát.

Egy jól szabott blézerrel könnyedén stílusosabbá tehető a megjelenés, feldobja még a legunalmasabb garbós, pólós szerelést is. A díszesebb részletek pedig még jobban megbolondítják az összhatást.

Diana hercegné egyik kedvelt darabja volt a blézer, amelyet az évek alatt számos szerelésben megvillantott. A farmeres szettekből sem hagyta ki, és bebizonyította, hogy az egyszerű ruhadarab kiváló stílusfűszerként működik.

 

Kiemelt kép: David Levenson / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés