A 77 éves Diana Ross neve a mai fiataloknak is ismerősen cseng, ő az egyik legnépszerűbb amerikai énekesnő, aki még a hatvanas években kezdte a pályafutását a Supremes nevű lánybandával. A trió hatalmas sikereket ért el, majd szólóban folytatta karrierjét. A színpadi jelenléte mellett nem lehet elmenni szó nélkül, de nem csak az énekhangjával, hanem az elképesztő szettjeivel is sorra nyűgözte le közönségét.

hirdetés

A 77 éves énekesnő igazán tartalmas utat járt be a zenei világban, és csillogását a mai napig megőrizte. A hatvanas évek óta a pályán van, a dalai rendszeresen felcsendülnek a házibulikban. A Lionel Richie-vel közös Endless Love című szerzeménye pedig egyik esküvőről sem hiányozhat. Diana Ross a zeneipar egy máig megkerülhetetlen alakja, akinek számait sokan feldolgozták már, és százezrek látogattak el a koncertjeire.

Diana Ross csodás hangja élőben is elképesztően tiszta, így nem csoda, hogy tömegeket vonzott és vonz minden egyes előadása. Ám a varázslatos hangja mellett megjelenésével úgyszintén ámulatba ejtette a közönségét, hiszen dívához méltóan kezdte el a szórakoztatást.

Diana Ross a 1968-ban a Supremes másik két tagjával. A lányok már fiatalon is sokat adtak a színpadi megjelenésükre.

 

Az aranytorkú Diana Ross a megjelenésével is elbűvölte közönségét

A 77 éves énekesnő legtöbbször hosszú, testhez simuló kreációkban lépett színpadra, ami csodásan kihangsúlyozta vonalait. Imádta a csillogó, flitteres darabokat, és a különféle díszítőelemekkel sem fukarkodott. A tollak, a prémes szegélyek, a hatalmas tüllkabátok és az ékszerek csak még különlegesebbé tették a megjelenését, és a kisugárzásának köszönhetően szinte az egész színpadot uralta.

 

A diszkókorszakban minden a csillogás körül forgott, így az énekesnő is gyakran jelenítette meg szereléseiben a flittereket. A Studio 54 rendszeres vendége volt, a legendás szórakozóhelyen még feltűnőbb ruhakreációkban mutatkozott. Az overallokat sem vetette meg, ezekből legtöbbször mélyen dekoltált verziót választott.

A sziporkázó fazonvariációknak köszönhetően a közönség szinte alig tudta levenni a szemét a csinos énekesnőről, amit nem csak dekoratív külsejének, hanem a kisugárzásának is köszönhetett. Mindig figyelt az egyensúlyra: a feltűnő, sokszor kicsit merésznek számító darabokban sem keltett közönséges hatást. A szolid villantásai jól harmonizáltak a hosszú szoknyákkal, a mélyebb kivágásokat legtöbbször hosszú ruhaujjal boronálta össze.

A frizuráját sosem bonyolították túl, hiszen természetes, göndör tincsekkel rendelkezik, ezért a fodrászok csak kiengedték a loboncát.

Diana Ross még manapság is egy valódi jelenség, akinek stílustrükkjeiből ma is szívesen szemezgetnek a hírességek. A dívás mozdulatok és a hosszú ruhák már nem számítanak annyira általánosnak, ám Mariah Carey vagy Beyoncé színpadi öltözékeiben egyaránt felbukkannak a 77  éves énekesnő ikonikus divatmorzsái.

 

Kiemelt kép: Harry Langdon / Getty Images.

Kép a cikkben: CBS Photo Archive / Getty Images.  

Képgaléria nyitóképe: ABC Photo Archives / Getty Images. 

  • Megosztás: