A 37 évvel ezelőtt elhunyt monacói hercegné finom, nőies öltözékeivel és kedvenc frizuráival mindig is nagy hatást gyakorolt a divatra, időtálló stílusjegyeiből pedig a mai napig előszeretettel szemezgetnek a trendek.

Grace Kelly élete egy megelevenedett tündérmesének tűnt: modellként kezdte pályafutását, majd Oscar-díjas, ünnepelt színésznővé avanzsált, végül 1956-ban hercegnéi címre cserélte hollywoodi álmait, amikor hozzáment III. Rainier monacói herceghez. Az esküvőjüket éppolyan felhajtás és világraszóló figyelem kísérte, mint Katalin vagy Meghan hercegné menyegzőjét.

Grace Kelly 1982-ben szenvedett végzetes autóbalesetet, majd másnap, a kórházban hunyt el. A hercegné 52 éves volt csupán, és három gyermeket hagyott maga után: Staphanie monacói hercegnőt, Caroline monacói hercegnőt, és II. Albert monacói herceget.

A szőke szépségre mindmáig úgy emlékezik a filmszakma, mint a tökéletes nőre, aki beragyogta a filmvásznat. Kifinomult stílusa ennyi év távlatában is elbűvöli a nőket, sőt, ha jobban belegondolunk, öltözködésének sajátosságaival, illetve kedvenc ruhafazonjaival és frizuráival szinte naponta összefuthatunk a mai divatikonok és influencerek által, akik gyakran merítenek inspirációt Grace Kelly bájosan nőies kelléktárából.

Lágyan hullámos, ragyogó szőke frizurája a legkapósabb az elmúlt évek trendjei között, karcsú derékszabású, tányérszoknyás ruhái pedig uralkodó elemei az aktuális divatnak. Egy biztos, hogy Grace Kelly elegáns megjelenésének titkait még ma is érdemes elemezgetni, hiszen kortalan divattippjei áthidalják az időt.

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés