A bélelt csizmák hasznosak, praktikusak, de egyes típusaik nem feltétlenül a nőies stílust támogatják, sőt, az esztétikus dizájnt sem nagyon erőltetik, mégis roppant felkapottak a divatban.

hirdetés

Az ormótlan kialakítású, vastagon bélelt Ugg csizmák évek óta velünk vannak, sőt, kifejezetten nagy népszerűségre tettek szert annak ellenére, hogy nem a szépségükről híresek. A márka fazonjai eléggé jellegzetesek, így hiába szaporodtak meg a hasonmásaik a sikereiken felbuzdulva, gyakorlatilag összetéveszthetetlenek más gyártmányokkal.

Az Ugg csizmák számos fazonban kaphatók, idén a rövid, de széles szárú, platformos kialakítású megoldások terjednek vírusszerűen, szinte nincs olyan divatinfluenszer, akinek ne szerepelnének a laza szettes repertoárjában. Ám nemcsak ez a márka írta át a téli lábbelik divatját a csúnya, de legalább vastagon bélelt, meleg és kényelmes csizmák nosztalgikus felidézésével.

A Prada, a Louis Vuitton és még számos luxusbrand hozakodott elő a klasszikus hótaposó fazonokkal, a pufi anyagból készült, rém egyszerű dizájnnal bíró darabok pedig hamar a hírességek kedvencévé avanzsáltak.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

 

Innen már csak egy ugrás volt a síbakancsok és túracipők beintegrálása a városi divatba, ami ellen nem is nagyon tiltakozott a befogadó közönség. Persze az efféle megoldások nem csak a drága divatházak kínálatában díszelegnek, hiszen globálisan elterjedtek.

Csúnya, vastagon bélelt csizmák pörögnek most a nagy kedvencek között

A hótaposó csizmák sokáig funkcionális darabok voltak, senki nem is firtatta, miért nem mutatósak és nőiesek, hiszen a régi idők napokig, sőt hetekig tartó havazásai idején különösen jó szolgálatot tettek, úgymond megkönnyítették a közlekedést. Manapság azonban a rendeltetésük már semmit sem számít, afféle „must have” divatkellékek lettek, így teljesen lényegtelen, hogy épp van hó, vagy nincs hó. Persze, fagyos napokon éppúgy aranyat érnek, már amikor épp bereccsent a hideg.

Bár a jóslatok szerint az alaktalan, széles kialakítású, műszőrmével bélelt csizmák egészen tavaszig velünk maradnak, majd a hasonlóan ormótlan cipő- és papucsváltozataik veszik át az uralmat.

A trend, ami a hótaposó és pufi lábbelik köré épült, nem a nőies, kecses megjelenésről szól, de ezt már a csizmák látványa alapján is sejteni lehet. A lezser, retró stílus képviselői lettek ezek a darabok, melyek bónuszként vastagabbnak mutatják a lábakat.

Ez azonban nem tántorítja el a laza trendek kedvelőit attól, hogy a kilencvenes évekre hajazó buggyos nadrágokkal és oversize, avagy túlméretezett szabású kabátokkal kombinálják az egyébként is szélesítő hatású csizmafazonokat.

A pufidzsekik steppelt anyagából készült lábbelik nem kímélik az alakot, mégis sok modell és híresség behódolt ennek az irányzatnak. Most, hogy bereccsentett a fagyos idő, még gyakrabban bukkannak fel az utcán a vastagon bélelt hótaposó csizmák, amiket sokan nőies holmikkal összepasszítva viselnek. Nem szépek, de cserében melegek és roppant kényelmesek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás: