A cipődivat az utóbbi időben egyre színesebb, a finom, nőies fazonokat pedig apránként felváltották a bumszli darabok. A cipősarkak vastagabbak, a talpak magasabbak lettek, a tervezők pedig egymást túllicitálva próbálják meg bebizonyítani, hogy még mindig képesek valami őrültséggel előrukkolni.

hirdetés

Tombol a retróláz, a divattervezők egymás után szedik elő a régi fazonokat, és gondolják újra őket. A gigantikus edzőcipők már nem okoznak meglepetést, ahogyan a vastag, furcsa alakú cipősarkakon sem botránkozunk meg. A trendi cipőfazonokban a nosztalgikus vonalvezetések keverednek a modern elemekkel. A végeredmény legtöbbször igazán formabontó, ami az esetek többségében inkább előny, mint hátrány.

Furcsa és meglepő a cipődivat: a csúnya lábbeli az új sikk

Ám nem csak a múltbéli divatelemekkel trükköznek szívesen a dijáznerek. Megjelentek a merész formavilágú kreációk, az ormótlan bakancsok és az ortopéd papucsokra hajazó kényelmes dizájnok. Az érthetetlen lábbelik a kifutón debütáltak, ám várhatóan nem most látjuk őket utoljára, mivel hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Az átlátszó sarkú cipők meghódították a kifutókat, majd rövid időn belül ellepték az üzleteket. Az ilyen fazonok nem túl mutatósak, a nőies finomságnak nyoma sincs, és sokkal inkább egy Barbie baba lábbelijére hasonlítanak. A túlzott műanyaghasználat miatt pedig eléggé olcsó hatást keltenek.

 

Az őrült cipők trendjét a Balenciaga indította el, és szinte már hagyomány, hogy minden évben megörvendezteti a divatrajongókat, valami elképesztően látványossal. A gigantikus edzőcipőket úgyszintén a márkának köszönhetjük. Demna Gvasalia legújabb kollekciójában a Crocs papucsok kaptak nagyobb reflektorfényt. Pár éve platformmal látta el őket, az új repertoárban pedig magassarkút csinált belőlük. Nos, egyik darab sem lett a kedvencünk.

 

A patacsizma évek óta tartó népszerűsége úgyszintén érthetetlen, ám ízléstelen megjelenése ellenére egyre többször bukkan fel a kifutókon. A lábujjakat megvillantó lábbeli kicsit sem esztétikus, ám farsangra tökéletes. A Balenciaga tavaly ennél is tovább ment, mivel egy olyan csizmával jelentkezett a márka, ami az összes lábujjat megmutatja.

 

A Balenciaga szandáljában keverednek a különféle elemek. A fazon nem lenne elhibázott, ám a megvalósítás már más kérdés. A szatén külső és a steppelt megvalósítás miatt a lábbeli sokkal inkább hasonlít egy játékbaba cipőjére, mint egy felnőtt nő kiegészítőjére. A papucs olyan, minta egyszerre lenne téli és nyári darab.

 

A jól ismert Birkenstock márka rengeteg rajongót szerzett már magának az utóbbi időben és egyre többen barátkoztak meg az ortopéd papuccsal. A tervezők úgy gondolták, hogy a lapos talpú verziók már elcsépeltek, ezért magas sarkakkal egészítették ki a jól ismert fazont. A végeredmény nem lett túlságosan esztétikus, mégis sokan rákaptak a felturbózott klumpára.

 

A vastag, kissé ormótlan UGG csizmákat szintén sokszor bélyegezték már a divatbaleset címkével, a fazonnak ennek ellenére mégis rengeteg rajongója akad. A vastag csizmák mellett találunk szandálokat, félcipőket és különleges papucsokat is a kínálatban. A cég legutóbbi nagy dobása ez a papucs volt, amire még a sztárok is rákattantak. A fazon egy házicipőre hajaz, ezért nem értjük az őrületet.

 

A Balenciaga az őszi-téli szezonra is tartogat pár finomságot, ez a lapos orrú csizma sem a legnőiesebb kreáció, ennek ellenére nagy a népszerűsége. Ez a kreációi olyan, mintha egy rajzfilm-kiegészítő lenne.

 

Kiemelt kép: Peter White / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Estrop, GP/Star Max, Edward Berthelot, Gotham, Peter White / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés