Nem állítjuk, hogy a Bottega Veneta tervezői rossz útvonalon indultak el, amikor a gumicsizma divatba ültetésén morfondírozgattak, de tény, hogy valahol nagyon félresiklottak a jó szándékú törekvéseik. Kilencvenes évekre hajazó, menő bokafazont akartak, de a Crocs papucs csizmarokonát keltették életre!

hirdetés

Az ormótlan gumipapucsok piacra dobásuk óta véleménymegosztóak: a bazári hatású darabokat sokan vállalhatatlannak, míg mások kényelmesnek tartják. Bár a Crocs-dizájn célja vélhetően nem a szemet gyönyörködtető vizuális élmény, hanem a praktikusság, létjogosultságát a divatban valószínűleg csak egyetlen dolognak köszönheti: hogy többen óriási poénlehetőséget láttak meg benne.

Amióta 3D-nyomtatóval is lazán elkészíthetőek a fröccsöntött lábbelik, valahogy újra szem elé kerültek: a platformos szandálpapucsok, a gumiból formázott edzőcipők, és a dizájnos PVC-csizmák ismét fel-felbukkannak a kínálatban.

Színes, fromatervezett az új gumicsizma, de nem okoz hűha-érzést

Lenyúlásról szó sincs, a Bottega Veneta tényleg valami újat akart kihozni a lerágott gumiból. Gondolták, ha már visszaköszönt a kilencvenes évek, az akkori vastag talpú csizmafazonokat veszik alapul, és ötvözik a bakancs stílusával.

Mindezt megspékelték rágógumiszerű színekkel, melyek jól mutatnak az Insta-fotókon. Ami azt illeti, az új darabokat már kóstolgatják az influenszerek, de sokan – cselesen –inkább csak a cipősdobozban örökítik meg őket.

A futurisztikus retró fazon létrehozásakor valószínűleg fel sem sejlett a tervezőkben, hogy ez a hibrid bakancs-gumicsizma lábbeli a Crocs papucsokra emlékezteti majd az embereket. Bár, ha nem így lenne, valószínűleg akkor sem tudná senki nyugodt szívvel azt mondani rá, hogy szép, ahogy azt sem, hogy pontosan ez a darab hiányzott a szekrényéből.

Ámbár megértjük, ősz van, jönnek az esős hónapok, a vízálló csizma nélkülözhetetlen a szezonban. Stílustörő poénként pedig tényleg jól működik ez a lábbeli, és további előnye, hogy unisex fazon. Már csak az a kérdés, hogy ki áldoz rá 490 eurót – megközelítőleg 176 890 forint -, ami a Bottega Veneta luxusáraihoz képest igazán nem tűnik soknak, viszont az ár-érték arányt figyelembe véve, már kissé megakasztja a lélegzetet.

Kiemelt kép: Bottega Veneta.

  • Megosztás:
hirdetés