A bundás csizma stílusosságáról órák hosszat lehetne vitatkozni, ám amilyen megosztó darabja a téli szezonnak, olyannyira hosszan tart a népszerűsége is. Már évek óta nem megy ki a divatból ez az ormótlan lábbeli, nők sokasága vesz minden évben újabbat belőle még a nagy mínuszok előtt.

hirdetés

 

Nagy előnye, hogy elképesztően meleg, hátránya viszont, hogy a havat nem bírja kitartóan, könnyen beázik. Ezen mondjuk, egy impregnáló spray némiképp javíthat. Mivel általában bővebb szabásúak az Ugg klasszikus csizmafazonjai, még egy vastag zokni is bőven elfér bennük, így garantált, hogy egy hosszabb téli séta során sem fagynak le a lábujjak.

Amilyen egyszerű, jóformán bármivel párosítható egy ilyen bundás lábbeli, így nagyon jó alapja lehet a téli ruhatárnak. Könnyű felkapni, kényelmes, így egy gyors vásárláshoz vagy egy esti sétához tökéletes választás lehet.

Ez a fazon azonban őszintén szólva kicsit sem előnyös, vékony lábakon is meglehetősen furán mutat, hiszen szélesíti a boka körüli részt, illetve a lábfejeket. Többféle szárhosszal gyártják ezeket a tucattermékeket, azonban a legtöbb boka felé vagy lábszárközépig ér.

Ezek azok a típusok, amelyek leginkább összenyomják a lábakat, optikailag szélesebbnek is mutatják azokat. Élettartamuk is igencsak rövid lehet, hiszen anyagukból adódóan nagyon sérülékenyek. A sóval felszórt téli járdák gyakran tönkreteszik a külsejüket, nehéz helyrehozni a marás okozta esztétikai sérüléseket. A talpszerkezete szintúgy a bundás csizma gyengéje, nagyon könnyen ki lehet taposni, így egy-két szezonnál többet garantáltan nem bír ki egy efféle darab.

Bundás csizma az utcai divatban: szuper vagány a megfelelő darabokkal kombinálva

Műszőrme kabáttal brutálisan sikkes

A szezon legsikkesebb darabja kétségkívül a műszőrme kabát. Ez az elképesztően sokoldalú, meleg darab gyakorlatilag bármivel jól mutat. Attól függően, hogy mivel kerül párosításra, lehet nőies, sportos és vagány is az összkép. A bundás csizma tökéletesen illik ezekhez a bolyhos, vastag kabátokhoz, hiszen stílusuk egészen hasonló. A megjelenés kifejezetten divatos lesz ezzel a kombinációval.

 

Egy farmernadrág mindenhez passzol

A farmernadrág a nők aduásza, gyakorlatilag bármivel lehet kombinálni ezeket a praktikus és csinos darabokat. Nincs ez másképp az ormótlan hótaposókkal sem, tökéletesen összepasszol a két ruhadarab. Az összkép kissé sportos, ám mindeközben nőies hatást kelt majd.

 

Lazább napokon egy melegítővel is divatos a bundás csizma

A hideg, téli napokon nem sokan szeretnek mindennap kiöltözni, és a lazább tevékenységekhez persze – mint mondjuk a nagy bevásárlás, vagy kutyasétáltatás – nem is kell. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás felkapni egy melegítőnadrágot, hiszen ez kellően meleg a legnagyobb mínuszokban is.

Azonban egy edzőcipő abban az esetben, ha már nem enyhe az időjárás, igencsak lenge lábbeli, amiben könnyedén fel is lehet fázni a nagy hidegben. Ilyenkor jön kapóra, ha a szekrény mélyén lapul egy bundás csizma, hiszen kellőképp lezser, mégis stílusos megjelenést kölcsönöz majd ez a párosítás.

 

A pufikabát mellé szinte kötelező

Akinek van tipikus pufikabátja, annak tökéletes választás lehet az ormótlan bundás csizma. Összességében egészen jól fest ez a két darab összeboronálva, hiszen a kabát vastagságát tökéletesen hozza a bő szárú, vagány lábbeli is. Bár senki nem szeretne plusz öt kilót felkapni az öltözékével, valahogy az összhang olyan divatos és stílusos, hogy még ez sem feltétlenül zavaró.

 

Elegáns és vagány stílusmixet kapsz, ha hosszú szövetkabáttal párosítod

Bár ez a csizmafazon nem egy tipikusan kifinomult, nőies darab, és inkább nevezhető előnytelennek, semmint csinosnak, a megjelenést egy jó kombinációban mégis elegánssá tudja varázsolni. A hosszú szövetkabát varázsát még ez az idétlenül formátlan lábbeli sem tudja csorbítani, egy kis játékosságot visz az összképbe ugyan, de határozottan passzol a nőies kabáthoz.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés