Előfordul, hogy a divattervezők fantáziája kicsit elrugaszkodik a valóságtól, és olyan darabokat alkotnak, amelyek egyáltalán nem alkalmasak mindennapi viselésre. Legtöbbször ezek a kreációk a süllyesztőben végzik, és csupán vicces válogatásokban találkozhatunk velük újra. Az ultrarövid pulóver is ilyennek tűnt elsőre, ám mégis felkapottá vált a nők körében.

hirdetés

A divat gyorsan változó forgatagában szép számmal akadnak mellényúlások, hiszen a tömegből kiemelkedő, formabontó hatás kedvéért a tervezők gyakran hajlamosak túlgondolni a leghétköznapibb ruhadarabokat is. Így sokszor olyan kreációkat is alkotnak, amelyeknek a praktikussága megkérdőjelezhető. A haszontalan fazonokon legtöbbször jót derülünk, hiszen az utcára egyáltalán nem alkalmasak, és csupán a magazinok fényes oldalain mutatnak jól.

Ám előfordul, hogy divattá válnak olyan darabok is, amelyek mondhatni eleve kudarcra voltak ítélve. Jó példa erre a Bottega Veneta fürdőköntösre emlékeztető kabátja, és a Crocs-stílusú csizma, ami tavaly meglepően sok rajongót szerzett magának. A furcsa, már-már nevetséges divatcikkek táborát erősíti az ultrarövid vagy levágott pulóver.

Az ultrarövid pulóverek lesöpörték a klasszikus szvettereket

A hasvillantós pulóverek már korábban is divatosnak számítottak, ám ezek a kreációk még a jól ismert fazonoknál is rövidebbek. Nem takarják a hasat vagy a mellkast, csupán a nyaknál fedik a felsőtestet. A tervezők hosszú ujjal látták el a pulóvereket, amelyek legtöbbször vastag anyagból készülnek. A kötött darabok sem ritkák, sokan ezért rajonganak.

A fukarul szabott pulóver könnyen kombinálható, hiszen csak egy nyitott felsőrész szükséges hozzá. A kreatív divatbloggerek szó szerint mindennel viselik, szerintük nadrágos összeállításokba, illetve szoknyás szerelésekbe egyaránt bekerülhet.

A crop szvetter remekül variálható, elegánsabb és sportosabb darabokkal úgyszintén jól működő összhangot teremt.

A rövid pulóverek még őrültebb verziói az aszimmetrikus, elöl hosszú, hátul nyitott fazonok, melyek valamivel többet takarnak, ám még így sem tesznek eleget a meleg, őszi holmik praktikusságának.

 

A hosszabb verziókból is kivillan has, illetve a hát. Az efféle darabok jól mutatnak a divatbloggereken, ám mindennapi viseletre nem ideálisak. A változékony időben könnyű bennük megfázni, hiszen a legtöbb kreáció nem takarja a mellkast vagy a derekat. Ezért inkább a hasat takaró ruhadarabok közül válogass, amelyek megfelelnek az időjárásnak, hiszen ezekkel egyaránt nagyon változatos, nőies lehet az összhatás.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés