A pánt nélküli top visszatérésére elég sokat kellett várnunk, hiszen a korábban sikkesnek számító ruhadarab szinte pillanatok alatt vonult ki a divat látóteréből. Most igazán friss, megújult formában bukkan fel ismét az aktuális trendek között, és nőies stílusjegyeinek köszönhetően már senki sem sütheti rá azt, hogy közönséges!

hirdetés

A csőtopok még a hetvenes évekből származnak, a hippikorszakban gyakran választották a nők a vállakat szabadon hagyó darabokat, amelyeket legtöbbször mintás kreációkkal bolondítottak meg. A kilencvenes években kicsit visszakacsintott ez a trend, de nem tudta megvetni a lábát az utcai divatban.

A pánt nélküli topot akkoriban az énekesnők viselték szívesen fellépőruhájuk részeként, de annyi giccs társult a megjelenéséhez, hogy nehéz lett volna azonosulni vele a mindennapokban. A lakkbőr, farmer és egyéb verziói talán jobb is, hogy feledésbe merültek.

Csinos és nőies a pánt nélküli top, ha így viseled

A pánt nélküli top, vagy ismertebb nevén csőtop a kétezres évek meghatározó trendje volt, akkoriban már nagyobb sikerrel keltett őrületet. Szinte minden fiatal nő ezeket a kreációkat viselte a tikkasztó nyári hőségben. Számos fazonvariációja felbukkant az üzletek polcain: voltak egészen egyszerű, pamutból készült kreációk, ám strasszal és egyéb díszítőelemekkel felturbózott felsőrészekkel egyaránt találkozni lehetett.

A csőtop idővel alapdarabbá avanzsált, és valódi must-have lett, ami bármivel viselhető, és sokféle stílusban bevethető. Ám a 2000-es évek stíluskavalkádjának köszönhetően igazán meglepő szerelések születtek, amelyekben a pánt nélküli felsőrész volt a központi elem. A túlságosan rövid szoknyák és a csípőnadrágok mellett a sok bőrfelületet szabadon hagyó topok idővel a rosszul öltözöttség szimbólumai lettek.

 

A pánt nélküli top renoméját csak tovább rombolták a kivillantó melltartók vagy a cseppet sem láthatatlan szilikonpántok, amelyek alaposan elrontották az összhatást. A könnyed, nyári felsőrész idővel megkapta az ízléstelen, közönséges jelzőket, majd kivonult a legfelkapottabb trendek közül.

A pánt nélküli felsők idén újult erővel törtek be a divatba, ám a klasszikus, korábbról ismert fazon már kevésbé jelenik meg a kínálatban. Az idei kreációk jóval rövidebbek lettek, és ebben a szezonban sokoldalúbban variálhatóak. A csőfazonú top már nem alapdarabként funkcionál, sokkal inkább egy sikkes stílusfűszer, amivel megbolondíthatsz egy egyszerű blézert, vagy egy nőies, magas derekú szoknyát.

A kötött anyagú kreációk ősszel kardigánnal, maszkulin zakókkal, ingkabátkákkal egyaránt felkaphatók, de amíg tart a nyári szezon, addig is érdemes elsütni őket nőies bermudával, esetleg A-vonalú, magas derkú nadrággal kombinálva.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty  Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés