Tévedés, hogy a burgundi ajak csak az őszi szezonhoz köthető, télen legalább annyira hangulatos, gondolj csak a gőzölgő forralt borra, aminek éppen ilyen a színe. Mivel elég drámai hatást keltenek a sötétre festett ajkak, a smink többi része nyugodtan lehet visszafogottabb.

Szexi burgundi ajkak

Épp egy ilyen sminket hoztunk az alábbi videóban, amiben a fókusz egyértelműen az ajkakon van. Elsőként alapozz a szokásos rutinod szerint, de nem kell túlzásba esni. Épp csak mutasd meg az arcodnak a kontúrt, a pirosítót és a highlightert, ügyelve arra, hogy mindent alaposan eldolgozz.

Ezután jöhetnek a szemek, de csak neutrális színeket használj. A szemhéjra jöhet egy alap bézs, a mélyítővonalba pedig egy halvány cappuccino árnyalat. A külső szemzugban dolgozz el egy sötétebb barnát, amiből tegyél az alsó szempillatövekhez is. Húzz egy vékony tusvonalat a felső szempillatövekbe, spirálozz, majd az alsó vízvonalat emeld ki fehér szemceruzával. Ha akarsz műszempillát is feltehetsz, de ez a lépés elhagyható.

Ekkor jön a fő lépés, az ajakfestés. Ehhez fogj egy színben passzoló ceruzát és rajzold meg a száj vonalát. Ennek tökéletesítéséhez ezt a cikket ajánljuk elolvasni. Ha ez megvan, rúzsozd ki a szád, és már kész is a smink. Minden alkalomra szuper választás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés