A divatbloggerek új szintre emelték a Barbiecore trendet, egymással versengve mutatják meg, milyen a retró és a modern Barbie-stílus.

Most, hogy a Barbie-film felkerült a mozik műsorlistájára, még a korábbi hullámainál is töményebben zúdul ránk a Barbiecore trend, pedig eddig sem húzódott meg a csendes háttérvonalban. Az üzletek kínálatában sorra jelennek meg a rózsaszín kapszulakollekciók, a divatbloggerek pedig újabb őrülettel korbácsolják fel a Barbie-stílus népszerűségét.

A közösségi média platformjain egyre nagyobb méreteket ölt a Barbie-láz, fiatal nők tömkelege sminkeli magát műanyag babává, egyesek pedig stílusinspirációkkal szolgálnak, rafináltan összemosva a híres baba divatkorszakait a mai irányzatokkal.

A kihívás szerint mindenki saját ízlésének megfelelően állítja össze a gardróbja tartalmából a változatos, más-más alkalmakhoz passzoló öltözékeket, amelyek nemcsak a mai trendeknek tesznek eleget, hanem a filmben ábrázolt Barbielandben is simán megállnák a helyüket.
Mivel a divatbloggerek eltérő testalkattal és ruhatárral rendelkeznek, minden outfit inspo nagyon különbözik abban, hogy milyen oldalról mutatja meg a Barbie-stílus jellegzetes esszenciáit.

Barbie-stílus többféle változatban: a divatbloggerek kreativitása nem ismer határokat

Az idei nyári divatot teljes mértékben áthatja a vintage hangulat, így volt, aki különböző korszakokat idézett meg a Barbie baba stílusában. A rózsaszín árnyalat halmozása cseppet sem kötelező, elég, ha egy-egy részletben bukkan fel a szezon trendszíne.

Olyanok is akadnak szép számmal, akik az abszolút hordható szettekre helyezték a hangsúlyt, és különböző alkalmakhoz ajánlanak összeállításokat. Sportos, elegáns és hétköznapi szerelések egyaránt megjelennek a felvételeken, sőt, van, aki az évszakok váltakozását is érzékeltette rövid stílusajánlójában.

Előre jelezzük, hogy a videókban nem kevésszer hangzik el a „Hi Barbie!” üdvözlés, ezért ennél a pontnál célszerű levenni a hangot egy laza mozdulattal.

Érdekes látni, ahogy a különféle márkák darabjaiból komplett ruhatárat lehet felépíteni a Barbie-stílus vonalán maradva, mégis mindegyik más-más hangulatot közvetít.

A Barbicore trend abszolút mindenkié, kortól és testalkattól független, ezt szintén jól érzékeltetik a lelkes divatbloggerek.

Az élénk pink és a púderrózsaszín egyaránt előtérbe került a film kapcsán, de a retró ginghamminta is új erőre kapott a divatban. A fényes és fodros anyagok, valamint a miniruhák szintén nagy hangsúlyt kapnak a szezonban, sőt, a sportos kreációk sem maradnak ki a Barbie babát övező őrületből.

A hatvanas évektől kezdve a kétezres évekig felelevenítésre kerülnek a trendek, melyek jelentősen alakították, formálták a baba stílusát.

A frizurához, sminkhez és manikűrhöz is rengeteg inspirációt nyújtanak a kreatív divatbloggerek, teljesen mindegy, hogy rövid vagy hosszú, göndör, esetleg egyenes tincsekről van szó, a Barbie-stílus minden formában megvalósítható.

A videók alapján jól leszűrhető, hogy a Barbicore trend nem ismer határokat, és biztos, hogy még jó ideig nem hagy alább a film által felkorbácsolt lelkesedéshullám.

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés