A brit stílus klasszikus elemei kifinomult, nőies összképet eredményeznek. A sikkes outfitekhez egyszerű, letisztult holmikat kell kombinálni, melyek romantikus és könnyed kisugárzást kölcsönöznek. Az angol divat nem variálja túl az utcai szetteket, elég megnézni a királyi család tagjai által viselt ruhadarabokat. Kate Middleton minden alkalommal csodásan fest, holott nem visel extra, különleges cuccokat.

hirdetés

A klasszikus brit stílus elemei elegáns, nőies külsőt kölcsönöznek

Ha az angol öltözködés kerül szóba, szinte kivétel nélkül mindenkinek a királyi család ugrik be. Való igaz, hogy Kate Middleton a maga eleganciájával, sikkes és letisztult stílusával igazi divatdiktátornak számít Angliában, ám a brit stíluselemek esetében nem csupán a hercegné megjelenését érdemes részletesebben elemezni.

Mivel a királyi család tagjai szigorú szabályok szerint öltözködnek, nem árt más ismert, híres nők stílusát is megnézni. Victoria Beckham és Kate Moss szettjei tökéletesen tükrözik a letisztult eleganciát, minden alkalommal fantasztikusan festenek. Mutatjuk, mely alapdarabok határozzák meg az angol sikket.

A klasszikus angol sikk nem a zenei irányzatokhoz kapcsolódó, elvont irányzatok összemosódását jelenti, bár erre is rengeteg példát tud felmutatni a brit divat. Ebben a stílusvilágban inkább a régi, arisztokratikus elemek, és retró részletek keverednek letisztult formában.

 

Ballonkabát

A ballonkabát rendkívül népszerű és trendi viselet az átmeneti szezonban, ráadásul remekül passzol a brit eleganciához. Egyszerű, mégis nőies darab, ami kiemeli a nőies vonalakat és előnyösen formálja a sziluettet. Bármilyen színben bevethető, ám az angolok leginkább a homoktónust kedvelik, ez a nude árnyalat letisztulttá és kifinomulttá teszi a megjelenést.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Galléros ruhák

A különböző galléros felsők, ingek és blúzok a preppy stílus alapelemei. Az angol nők imádják a különleges, fodros vagy éppen csipkés elemekkel ellátott darabokat. Szó se róla, látványossá és egyedivé teszi a megjelenést ez az aprócska részlet, kifejezetten romantikus hatást kelt az összeállítás.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Tweedanyagú holmik

A tweedanyagú cuccok roppant népszerűek manapság, ezek a ruhadarabok az átmeneti szezonban kifejezetten kényelmes és praktikus viseletnek számítanak. Legyen szó blézerről, szoknyáról vagy ruháról, esetleg kétrészes szettről, bármilyen formában bevethetők az utcai divatban. A brit stílus elemei között az egyik legelegánsabb részletként jelenik meg.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Natúr színek

Az elegánsabb vonalat képviselő brit nők aligha viselnek extravagáns, látványos ruhákat, ez az irányvonal pedig a ruhatárban található holmik árnyalatára is kiterjed. A natúr színek már hosszú ideje vezetik a toplistát Angliában. A homokszín, valamint a púderes tónusok gyakorta megjelennek az utcai viseletekben.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Blézer minden mennyiségben

Nem meglepő, hogy a blézer a brit stílus egyik alapeleme. Praktikus, nőies és sikkes megjelenést kölcsönöz ez az egyszerű darab. Érdemes karcsúsított, nőies fazont választani. Ha valaki preppy stílusban gondolkozik, figyelnie kell az apró részletekre. A felsőrészen található gombok, díszítések legyenek különlegesek, ékszerhatásúak, ettől rendkívül elegánssá válik az összkép.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kockás minta

A kockás minta egyértelműen a brit stílust idézi, legyen szó bármilyen verzióról. Kabáton, blézeren vagy szimpla felsőn, esetleg nadrágon szintén megjelenhet a sikkes, divatos motívum, garantáltan feldobja a megjelenést.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Gumicsizma

Az angol időjárási viszonyokat figyelembe véve nem meglepő, hogy a brit nők gyakran viselnek gumicsizmát. Ez az egyébként lezser lábbeli remekül megállja a helyét a hétköznapi öltözködésben, ráadásul még az elegánsabb szerelésekben is jól mutat. Nem kell tartani tőle, egyedivé is különlegessé teszi a megjelenést.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés