Joggal gondolhatná azt bárki, hogy a 90-es évek divatja már lerágott csont, de nagyot tévedne, ha így tenne. Merész, laza, és nőiesen vagány trendjei ősszel sem intenek búcsút, sőt, újabb fazonkülönlegességekkel színesítik a retró öltözékeket. Bár a népszerű modellek közül sokan még kisgyermekek voltak akkoriban, néhányan perfektül ráéreztek a kor stílushangulatára. Ha finomhangolásra szorul a szetted, tőlük bátran meríthetsz ihletet!

hirdetés

Válltömés, hasvillantó póló, kockás favágóing, vastag talpú bakancs, lakkbőr és latex cuccok, illetve metálfényű, susogós melegítő – csak néhány divatszösszenet, ami sokaknak beugrik, ha a korai kilencvenes évek kerülnek szóba. Bár ezek a hóbortos irányzatok mély nyomot hagytak az emberben, többnyire nem jó értelemben, hiszen az akkori szerelések nagy része ma már megmosolyogtató.

Szerencsére a kilencvenes éveket idéző fazonok nem teljesen autentikus formában kerültek be a mai divatba, valamint a mintás, fényes, és neonszínű összeállítások valamelyest finomodtak a divattervezők újragondolásában. Gyakran pedig azon van a hangsúly, hogy ki hogyan, milyen módon kombinálja a korra jellemző stílusjegyeket, hiszen nem csak előnytelen verziók jöhetnek szóba.

A 90-es évek divatja újratöltve: ezek a modellek sikkessé teszik az egykor viccesnek titulált darabokat

A 2020-as divat jóvoltából tudjuk, hogy nem minden válltömés béna, és a zsebes cargo nadrág sem az ördögtől való, csak tudni kell viselni. A neonszínekkel sincs baj, ha letisztult szabásvonalakkal találkoznak, a western stílusú lábbelik pedig igenis jól tudnak mutatni egy menő szettbe ültetve.

Gigi Hadid, Bella Hadid, Hailey Baldwin a kilencvenes évek derekán születtek, és a most 31 éves Elsa Hosk is még csak kislány volt akkoriban, amikor ezek a divattrendek szárnyra keltek. A húszéves McKenna Hellam pedig a világra sem jött még azokban az időkben, ennek ellenére – az itt felsorolt modelltársaihoz hasonlóan -, nagyon érzi a retró módit. Sőt mi több, mindegyikük profi módon, ízlésesen mixeli a nyolcvanas-kilencvenes évek meghatározó stíluselemeit.

Összegyűjtöttük a legjobb összeállításaikat, melyek inspirációt adhatnak az őszi divathoz!

 

Kiemelt képek: Jun Sato/Wirelmage, James Devaney/GC Images, Nicholas Hunt/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés