A platform cipők a kétezres évek elején szó szerint felforgatták a divatot, hiszen a híres márkák egymás után jelentették meg a vastag talppal kiegészített darabokat, melyek igencsak megosztották a véleményeket. A trend idővel kikopott a körforgásból, és ismét visszatértek a nőies kialakítású lábbelik. Ám idén az őszi trendek felélesztették az elfeledett cipőfazont, az biztos, hogy nem lesz vele unalmas az összhatás!

hirdetés

A platform cipők már húsz évvel ezelőtt sem számítottak újdonságnak, hiszen a vastag talp mindig is praktikus és kedvelt fazonmegoldás volt. Ám 2004-ben a francia Yves Saint Laurent divatház megalkotott egy vaskos talpú szandált, amellyel megváltoztatta a cipődivatot.

A vastag talpú szandálra szinte azonnal rákaptak a nők, és minden divatimádó a Tribute fantázianévre keresztelt lábbelit szerette volna megkaparintani. Az Yves Saint Laurent kreációja akkora siker volt, hogy az egyes márkák tömegével kezdték el lemásolni a divatház fazonmegoldását, így az üzleteket ellepték a platform cipők.

Ám a bizarr, túlságosan merész újítások megrongálták a fazon renoméját, így egyre kevesebb reflektorfényt kaptak a vastag talpú lábbelik, a helyüket pedig átvették a visszafogott, nőies darabok.

A Versace megalkotta a Bratz babák cipőjét: idén ősszel ez a fazon a legmenőbb

A platform cipők legújabb generációja a Versace kifutóján debütált még tavasszal. Az olasz luxusmárka hatalmas talppal egészítette ki a nőies magassarkúkat, amelyek így legalább 5 centiméterrel megdobják a magasságot.

Színes, bokapántos darabok készültek, melyek megszólalásig hasonlítanak a Bratz babák cipőire.

A lábbelik már a bemutató napján hatalmas sikert arattak, azóta pedig lépten-nyomon találkozhatunk a hatalmas talppal kiegészített topánokkal.

A platform cipőkre természetesen a hírességek is rákaptak, Beyoncé egy élénk rózsaszínben pompázó darabban nyaralt. Ariana Grande úgyszintén nem tudta kihagyni a trendet, ő sárga lábbelit választott.

A vastag talp a Versace kifutóján kívül úgyszintén hódít, és természetesen készültek visszafogottabb darabok is, amelyeknek nem annyira magas a talpuk, illetve a sarkuk.

A platformdivat  a csizmákat sem kerülte el, ha efféle darabot szeretnél, akkor szép számmal találhatsz az üzletekben. A lábbeliket igazán könnyű kombinálni, hiszen szinte mindennel jól mutatnak. Jöhetnek a farmerek, a bőrhatású nadrágok, szoknyák vagy egészruhák. A kabátok úgyszintén változatos módokon színesíthetik meg az öltözéket.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés