Nem is gondolnád, milyen lehetőséget rejt még magában a táska lecsatolható pántja, akár öv helyett is használhatod, ha kicsit lötyög a nadrág dereka, vagy épp nincs kéznél olyan kiegészítő, ami színben passzol a táskádhoz.

hirdetés

A legtöbb táska vállon és kézben egyaránt hordható, hiszen a sokszor dizájnelemként is szolgáló vállpánt egy okos ötlettől vezérelve lecsatolható formában készül, ezáltal akár más-más szíjat is felapplikálhatsz a kiegészítőre. Sőt, más trükkhöz éppúgy jól adja magát a táska levehető pántja, ugyanis öv helyett szintén bevetheted.

Talán nem csak én vagyok olyan fanatikus, hogy a táska még jó állapotban lévő pántját akkor is megőrzöm, ha maga a kiegészítő már letöltötte szolgálati idejét, vagyis viseltessé vált. Tele vagyok ilyen pántokkal, amiket sokáig csak arra használtam, hogy a segítségükkel új színt adtam a régi táskáimhoz. A bordó retikülhöz például jól passzolt a rozsdavörös pánt, pláne, amikor rozsdavörös sapkát viseltem. A fekete kistáskát is remekül feldobta a lakkbőrhatású fekete szíj. Persze, ez a játék akkor is űzhető, ha még egyik táskád sem feslett el, a pántjaikat ugyanis bármikor bátran cserélgetheted. Ám van még egy trükk, ami ennél is jobb!

A kézi- és válltáskaként egyaránt funkcionáló darabok még egy nagyszerű lehetőséget rejtenek magukban. A táska pántja például öv helyett is beválik, kipróbáltam a fortélyt, és rögtön rákaptam, mert tényleg jól mutat, ugyanakkor roppant praktikus.

A táska lecsatolható pántja öv helyett is csodásan működik

A szövet- és farmernadrágok esetében egyaránt gyakran megesik, hogy több mosást, viselést követően a derékrész kissé kinyúlik, vagy eleve eláll kissé a fazon. Ha csak kicsit lötyög a nadrág, avagy nem teljesen bő, a táska öv helyett bevetett pántja abszolút megoldja a helyzetet.

Kizárólag a vékonyabb, csattal állítható, levehető, kapcsos táskapántok alkalmasak a trükkhöz. A videóban látható praktika tényleg beválik, viszont néhány lépést nem mutat meg.

A módszer roppant egyszerű, az egyik kapoccsal rögzítsd a pántot a második övbújtatón, a nadrág oldalánál, majd a csattal állítsd megfelelő méretűre a szíjat, miközben körbevezeted a derekadon. Az állítható pántok elég hosszúak ahhoz, hogy körbeérjenek a nadrág derekán, a csat pedig pont annyi bővítést enged, hogy divatos dupla övet kapj. Igazítsd úgy a csatot, hogy középre essen, majd a nadrág másik oldalán is rögzítsd a csatot az övbújtatónál. Remekül összefogja a nadrág kissé laza derekát, mégsem szorít, ráadásul nagyon sikkesen mutat a kétsoros öv.

Attól függően, milyen táskapántok állnak a rendelkezésedre, az öltözéked stílusához, színvilágához, hangulatához igazítva, különféle anyagú és árnyalatú darabbal dobhatod fel a megjelenésed. Csakúgy, mint az övek esetében, menő összképet alakíthatsz ki egy bőrhatású, hüllőmintás pánttal, esetleg egy bordó, fehér, csokoládébarna vagy pasztelltónusú megoldással. Mivel a táska az öv helyett bevetett pántja nélkül is stílusosan viselhető a kézben, csodás harmóniát teremthetsz a táskakreáció és az öv összecsengésével. Hasznosságát és esztétikáját tekintve, ez a trükk tízből tíz pontot ér nálam, nemcsak működik, hanem valóban egy kis extrát jelent az öltözék számára.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés