A sál megkötése gyakorlatilag nem nagy ördöngösség, jóformán unásig ismételt mozdulat a tél folyamán. Mivel a hidegben elkerülhetetlen a viselése, hajlamosak vagyunk kizárólag funkcionális kiegészítőként gondolni rá, pedig a sikkes variálásával sokkal változatosabbá tehető a nagykabátos öltözék. Stílusfűszerként is jól működhet egy nagyobb méretű darab, amitől akkor sem kell megválnod, ha fűtött térben megszabadulsz a vastag rétegektől, hiszen lazán elsütheted pelerinként.

hirdetés

A nagykabátot viszonylag ritkán váltogatjuk a tél folyamán, így főként a sál, sapka, illetve a táska és a csizma lehet segítségünkre abban, ha változatosabbá szeretnénk tenni az utcai szettünket. Legtöbben a kiegészítőikhez vagy éppen a kabátjukhoz választanak nagy terjedelmű, vastag sálat, amit csak hanyagul a nyakuk köré tekernek. Pedig ez a téli darab meglehetősen sokoldalú, abszolút jól variálható a hidegben, és ha már alig látszik ki belőlünk valami a vastag ruharétegekből, érdemes kiaknázni a benne rejlő stíluslehetőségeket.

 

A sál színével, puha, bolyhos textúrájával, mintázatával is izgalmasabbá teheted az összképet, ugyanakkor a nagy, széles anyag megkötése szintén izgalmas opciókkal kecsegtet.

A sál megkötése sokféleképpen történhet: 17 verziót mutatunk

Bár most nagyon divatosnak számít csak úgy lazán a nyak köré tekerni a hatalmas sálat, sokan nem szeretik, ha elcsúszkál, szétesik a szélben a gondosan belőtt kompozíció, ami nemcsak a stílusos összhangot bontja meg, hanem maga a kiegészítő sem képes így betölteni funkcióját.

A sál megkötése tükrözhet lazaságot és eleganciát, ezért a választott módszer cseppet sem lényegtelen, hiszen hozzátehet valami pluszt a sikkes megjelenéshez, vagy épp lerombolhatja a nőies összhangot. Akár ugyanazt a darabot is viselheted többféleképpen, hogy változatosabb legyen a téli öltözéked.

Ha idegesít, hogy a kabát alá rejtett anyagmennyiség elmászkál, gombold oda a felső réteghez, így még a gombokat is mutatósabbá teszi. Viselheted csinos kámzsaként, sőt, akár magadra dobhatod pelerin gyanánt, amikor zárt térben leveszed a nagykabátot. Ebben az esetben lényeges, hogy a sál színe passzoljon a teljes öltözékhez.

Elegáns kabátok viselésekor és nőies szettek összeállításakor érdemes ügyelni az apró részletekre. Ilyenkor nem feltétlenül stílusos, ha a sál csak úgy lóg hanyagul, nem árt kifinomultabb módon viselni. Az alábbi két videóból ellesheted az egyszerű mozdulatokat.

Plusz egy tipp: így lesz mellény az óriási sálból

A plédfazonú sálakkal nagyon könnyű trükközni, sokféleképpen hordhatod a hatalmas kiegészítőket. Ezt a plusztippet leginkább akkor hasznosíthatod, ha a kabát alatt megbúvó szerelésedet szeretnéd megfűszerezni. Ebben az esetben leginkább a hátadat melegítheti a sál, tehát célszerű garbóval viselni, hogy a nyakad se fázzon.

Néhány laza csomózási módszerrel könnyedén mellénnyé alakíthatod a nagy méretű anyagot, ami a színével, mintázatával egyaránt feldobhatja a megjelenésedet.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés