Kinél korábban, kinél később, de az öregedés természetes módon magával hozza a hamvas tincsek megjelenését. Sokáig bevett szokás volt az ezüstös szálak befestése, különösen a hírességek, színésznők esetében, de mára egészen más hozzáállás övezi a deres és tejfehér frizurát. Ezek a híres színésznők nem rejtik el a természetes változás jeleit, az ősz haj mellett döntöttek, és fantasztikusan néznek ki.

hirdetés

Gyönyörű színésznők, akik idővel elhagyták a hajfestést: az ősz haj mellett döntöttek

Az ősz haj kérdése még ma is megosztja a véleményeket. Bár az elmúlt években sokat változott az ezüstös frizura megítélése, és egyre több nő  vállalja fel fiatalabb korban az őszülő, deresedő tincseit, még mindig érezhető egyfajta elvárás, társadalmi nyomás a témában.

A helyzet ugyan javul, hiszen korábban elképzelhetetlen volt egy színésznő vagy modell esetében, hogy önszántából, és ne egy szerep vagy fotózás kedvéért szabaduljon meg a fehér tincseit takargató hajfestéktől, ma már sok híresség mutat rá arra, hogy az ezüstös, ősz frizura milyen gyönyörű és sikkes tud lenni. Egyesek büszkén viselik, és ez erőt, bátorságot ad azoknak, akik már csak kényszerből, és nem belső indíttatásból ragaszkodnak az örökös hajfestéshez.

Kép: Eamonn M. McCormack/Getty Images.

 

A hamvas frizurához vezető út egészen eltérő lehet. A festett haj lenövesztése a legegyszerűbb módszer, azonban ez igencsak sok időt vesz igénybe, nem kevés türelem szükségeltetik hozzá. Egy másik opció, ha fodrász segítségével szabadul meg valaki a megőszült szálakat takaró, már kissé megkopott festéktől.

Ha szakember segítségével történik a procedúra, nagyon fontos, hogy csak és kizárólag hozzáértő fodrász kezdjen bele a munkába. A szín leszívatása óvatosságot és profizmust igényel, hiszen a rossz technika pillanatok alatt tönkrevághatja a frizurát. Noha valóban ez a leggyorsabb megoldás, érdemes alaposan átgondolni, hogy megéri-e a kapkodást a szálak egészsége.

Ezek a csodás színésznők bevállalták az ősz tincseket, és csodálatosan áll nekik a hamvas, ezüstös frizura. Legtöbbjük esetében már csak kevesen tudják felidézni az eredeti hajszínüket.

Kép: Stefanie Rex/picture alliance via Getty Images.

 

Míg Helen Mirren szőkéről váltott ősz tincsekre, Andie MacDowell átalakulása valamivel látványosabb volt, korábban ugyanis sötét hajszínnel rendelkezett, amit később már mesterséges módon, festéssel ért el. Amikor először jelent meg deres frizurájával a vörös szőnyegen, mindenki elámult, a színésznő ragyogóan festett természetes hajával. Azóta is így viseli, és örömmel tölti el, hogy a háta mögött hagyta a hajfestés procedúráját.

 

Meglehet, hogy a színésznők és a modellek esetében más a helyzet, mivel számukra a különböző fotózások és filmek sokszor határt szabnak a megjelenésüket illetően. Számtalan alkalommal játszanak el fiatalabb, vagy éppen idősebb karaktert, éppen ezért a személyes elhatározás nem mindig elegendő a megvalósításhoz. Mégis vannak páran, akik bevállalják a hamvas frizurát.

Annak ellenére, hogy sokan még mindig azt gondolják, az ősz haj és a lenövés igénytelen, elhanyagolt külsőt eredményez, a csodás színésznők rendszerint bebizonyítják, hogy a vörös szőnyegen is lehet hamvas frizurával ragyogni. A sikkes, nőies és fiatalos megjelenés kulcsa az ápoltságban rejlik, valamint egy finom smink és egy trendi outfit éppúgy sokat dobhat a külsőn.

Kiemelt kép: Rachel Murray/Getty Images for L’Oréal Paris/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés