Szokták mondani, hogy a szépség mulandó, s bár való igaz, hogy az évek múlásával átalakul a külső, a belülről áradó megnyerő kisugárzás nem függ az évek számától. Ezek a legendás színésznők mit sem veszítettek vonzerejükből, nőiességükön nem fogott az idő.

hirdetés

Az öregedés egy természetes és tulajdonképpen állandó folyamat, ami már akkor elkezdődik a sejtjeinkben, mikor kívülre még semmi nem látható, tapasztalható belőle. Ám mivel sokfélék vagyunk, az is előfordul, hogy egyeseknél korábban jelentkeznek a látható, külső jelei. Az első ősz hajszálak már egészen fiatalon megjelenhetnek, ahogy a finom ráncok is erősödni kezdenek az idő múlásával, a feszes, fiatalos arc karaktere lassan átalakul.

Bár a korral járó változások törvényszerűek, előbb-utóbb bekövetkeznek, sok emberben még mindig negatív érzéseket keltenek. Nem is annyira az elmúlás gondolata kelt rémületet a többségben, sokkal inkább úgy érzik, a változás nyomai takargatnivaló, legalábbis minél tovább fiatalosnak kell maradniuk, ha meg akarnak felelni a társadalmi elvárásoknak.

Tény, hogy a divatvilág és a filmipar is egyre fesztelenebbül kezeli az öregedés témáját, sőt, mindkét ágazat gyakran rámutat arra, hogy a nőiesség nem feltétlenül halványul el az életkor előrehaladtával, az érett nők zöme mégis gyakran hasonlítja össze megjelenését a fiatalokéval. Ám az, hogy ki milyen külsővel rendelkezik az évek múlásával, nagyban függ az életmódtól, az adottságoktól és a genetikától. Hiába mondják, hogy a szépség mulandó, mi inkább úgy fogalmaznánk, hogy csupán átalakul, a belülről áradó vonzerő és nőiesség nem vész el nyomtalanul.

Ezek a legendás szépségű színésznők a kor előrehaladtával sem veszítették el lenyűgöző bájukat, kései fotóikon csak ámulni lehet. Ők a tökéletes mintapéldái annak, hogy az életkor csak egy szám, ami nem befolyásolja a bennünk rejlő nőiességet.

Legendás szépségű színésznők, akik nem veszítettek vonzerejükből

Greta Garbo

Greta Garbo nem csupán zseniális tehetségének és kifinomult stílusérzékének köszönhette népszerűségét, lenyűgöző szépsége miatt éppen olyan sokan rajongtak érte. A svéd színésznő melankolikus kisugárzására visszafogott és letisztult megjelenése csak rátett még egy lapáttal, gyönyörű vonásai pedig az évek múlásával sem változtak látványosan. Bár nem túl sok fotót találni a kései időkből, az egyértelműen látszik, hogy a finom ráncok és az ezüstösen csillogó hajszálak sem befolyásolták szépségét, delejes tekintete és kisugárzása egy fikarcnyit sem halványodott.

Habár frizuráját, valamint szemöldökét az akkori trendekhez igazította, s némileg próbált megfelelni a filmes világ elvárásainak, megjelenése abszolút természetes maradt. Talán éppen ennek köszönhető, hogy mind a mai napig emberek milliói látják olyan vonzónak és gyönyörűnek.

Képek: Bettmann Archive/Silver Screen Collection/Getty Images.

 

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn neve talán mindenki számára ismerős, a gyönyörű színésznő az egyik leghíresebb, ha nem a leghíresebb filmcsillag volt a huszadik században. Nem csupán a filmvásznon nyújtott alakításaival írta be magát a történelembe, a divat világában szintén mély nyomot hagyott. A lezser elegancia híve volt, stílusikonná nőtte ki magát, akinek időtlen divattippjei még manapság is megállják a helyüket az aktuális trendek forgatagában.

Időtálló öltözködési stílusa mellett kortalan szépsége éppúgy figyelemreméltó volt, Audrey Hepburn finom ráncokkal is legalább annyira gyönyörű volt, mint pályája kezdetén. Lenyűgöző megjelenésével manapság is sokakat inspirál.

Képek: Hulton Archive/Kypros/Getty Images.

 

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor mindenkit lenyűgözött markáns, határozott megjelenésével, lélegzetelállító szépségének köszönhetően a színésznőt a hatvanas évek egyik leggyönyörűbb nőjének tartották. Sokan Kleopátraként emlékeznek rá, ám a belőle áradó vonzerő sokkal többet rejt magában, minthogy csak egy szerep miatt emlegessék mind a mai napig. Stílusával és kortalan, sikkes megjelenésével manapság is rengeteg nőt inspirál, a legtöbben az örök dívát látták benne.

Noha csupán a filmezés miatt kezdett el sminkelni, a legendás szépségű színésznő rafinált ügyességgel festette magát. Idősebb korában sem hagyott fel a sminkrutinjával, igéző szemeit és ajkait is bátran hangsúlyozta. Fiatalkorában sokan csodálták porcelánbőrét, viszont szexepilje és vonzereje nem csupán hamvasságában rejlett, idősebb nőként éppúgy vibrált körülötte a levegő, ráncokkal is gyönyörű volt.

Képek: Silver Screen Collection/Barry King/Liaison/Getty Images.

 

Olivia de Havilland

Olivia de Havilland szépségén sem fogott ki az idő, az Elfújta a szél színésznője idősebb korában is éppen olyan karizmatikus, varázslatos kisugárzással rendelkező nő volt, mint fiatalabb korában. Még 72 évesen is vállalt filmszerepet, a színjáték a szenvedélye volt, miközben nők millióit inspirálta a televízió képernyőjén keresztül. Nem csupán határozott és sikkes megjelenésével érte el, hogy olyannyira népszerűvé váljon, különleges arckaraktere és kivételes vonzereje éppúgy világhírűvé tette.

A színésznő bebizonyította, hogy az életkor csupán egy szám, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ősz tincsek és ráncok ide vagy oda, a szépség nem feltétlenül mulandó, csupán átalakul a kor előrehaladtával.

Képek: Silver Screen Collection/Francois Durand/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Hulton Archive/Kypros/Getty Images.

Cikkfotók: Bettmann Archive/Silver Screen Collection/Hulton Archive/Kypros/Barry King/Liaison/Francois Durand/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés