A híres nők makeupját általában profi sminkes készíti, akiknek a rejtett szemhéj sem akadály. Ezek a színésznők mindig kifogástalan külsővel jelennek meg a vörös szőnyegen, pedig semmi extra nincs a szemsminkjükben, csupán néhány apróságra figyelnek oda a szakemberek.

hirdetés

Ezek a híres nők tudják, hogyan sminkelhető a rejtett szemhéj

A rejtett szemhéj egy genetikai adottság, nem összekeverendő a már megereszkedett, petyhüdt szemhéjak problémájával. Az idő múlásával a mozgó szemhéjak előbb-utóbb mindenkinél ernyedtebbé válnak és lejjebb kerülnek, sokszor orvosi beavatkozást igényelnek ahhoz, hogy ne rontsák a periférikus látást.

Az örökölt adottság annyiban tér el, hogy a mozgó szemhéjból szinte alig látszik valami, nagyjából csak akkor hangsúlyos, ha csukva vannak a szemek. A szemsmink esetében főleg az okozhat bosszúságot, hogy nem sok látszódik belőle, mert a mélyítővonal eltakarja a mozgó szemhéj nagy részét.

A rejtett és a megereszkedett szemhéj sminkelésére vonatkozó praktikák azonban hasonlóak, nem térnek el egymástól túlságosan. Némi trükközésre mindkét esetben szükség van, ugyanis a rosszul felvitt szemfestékek, egy rosszul meghúzott tusvonal még tovább szűkítheti a tekintetet. A szakemberek profiként bánnak a sminktermékekkel, és pontosan tudják, hogy miként érdemes felvinni az árnyalatokat, hogyan kell bánni a szemceruzával ahhoz, hogy a kisugárzást a ragyogó, tágra nyílt szemek határozzák meg.

A híres nők sminkjéből bőven lehet ihletet meríteni, ugyanis mindannyian profi sminkesekkel dolgoznak együtt. A galériában összegyűjtöttünk néhány gyönyörű makeupot, amelyek varázslatosan széppé, tündöklővé teszik a megjelenést. Még csak nem is olyan bonyolult elkészíteni őket.

 

Van néhány alapszabály, amelyet rejtett szemhéj sminkelésénél célszerű betartani. A szakemberek többek között nem tanácsolják az erős, fekete tusvonalat, különösen az alsó szempillaívnél. Persze a hírességek nem mindig törődnek az íratlan szabályokkal, ezekre is megvannak azok a szuper praktikák, amelyekkel ellensúlyozható a tekintetszűkítő hatás. Világos árnyalatok, hatalmas, dús pillák mellett például még egy erősen keretezett cicaszem is remekül tud mutatni, nem zavar be a képbe a rejtett szemhéj problémája.

A belső szemzug környékére mindenképpen érdemes világos árnyalatokat felvinni. Jennifer Aniston imádja ezt a trükköt, cseppet sem finomkodik a fehérrel és az ezüstszínekkel sem, bátran használja a vakító tónusokat. Az árnyalással fantasztikusan, látványosan lehet trükközni. Attól sem kell félni, hogy a szemsmink meddig fut fel. Akár egészen a szemöldök aljáig fel lehet kenni a szemfestéket, így sokkal nyitottabbnak tűnik majd a tekintet.

Kiemelt kép: Michael Buckner/Variety via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés