Egy leszakadt gomb felvarrása általában senkinek nem okoz nehézséget. Bár a ruhák szempontjából igencsak fontos, hogy igényesen legyen elvégezve, csak ritkán tekintünk úgy erre a műveletre, mint ami hozzájárul a sikkes dizájnhoz. Pedig ezt az apró részletet is lehet cifrázni, sőt, ha csak snassz gombok vannak a tarsolyodban, ilyen egyszerűen egyedivé teheted őket!

hirdetés

A gombfelvarrás nem csak a ruhakészítők és a hobbivarrók sportja. A tömeggyártás, illetve a fast fashion üzletek elterjedésével sajnos évről évre egyre inkább felhígult a minőség, így gyakran megesik, hogy az újonnan vásárolt ruhán meg kell erősíteni a gombokat, vagy az első mosás után újra fel kell varrogatni őket, mert szinte azonnal lepotyognak.

Gomb felvarrása másképp: ez az apró részlet is sokat számít

Sőt, néha egészen új fénybe kerül egy régi kardigán vagy blúz, ha gombcserén esik át, mármint sokkal modernebb, menőbb gombokat kap, mint amilyenek korábban díszelegtek rajta.

 

Ám nem csak az eszköz formájával, színével érhetsz el különleges hatást, a hímző öltésekkel felrögzített gombok például roppant látványossá teszik az egyszerű felsőket, ruhákat.

 

Szerezz be szimpla fehér gombokat, melyeken jól érvényesülnek a színes hímzőfonalak, majd a kis lyukakon keresztül hímezz pöttömnyi virágokat. A videóból könnyedén ellesheted a lépéseket. A gomb felvarrása így sem lesz bonyolult, viszont igényel némi gyakorlatot. Fehér vászonruhákon, világos blúzokon mutatnak a legjobban a hímzett gombok!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés