A nőiesség hangsúlyozása nem csupán a kisugárzással érhető el, egy jól megválasztott öltözék kihozza a maximumot a kifinomult megjelenésből. A mélyen kivágott ruhák kétélű fegyverek, érzékien sejtelmesek és elegánsak is lehetnek, ám könnyedén átfordulhatnak közönséges magamutogatássá, ami inkább rámenős, mint finoman nőies. A gyönyörű 35 éves modell, Rosie Huntington-Whiteley az ízléses dekoltázs nagymestere, elképesztő eleganciával viseli a trükkös szabású ruhadarabokat.

hirdetés

A nőiesség hangsúlyozása nem azt jelenti, hogy minden előnyös, szép részletet feltétlenül ki kell emelni. Sokkal inkább magával ragadja a tekintet, ha valaki mutat is valamit meg nem is, mármint izgalmasan játszadozik a sejtelmes szabásokkal. Még vonzóbb, ha mindezt elegánsan teszi, túlzások nélkül.

Néha nehéz ráérezni, hol feszül az elég és a túl sok közötti vékony mezsgye a kivágott darabok esetében, és melyik az a pont, ahol már elvész a kifinomult, vonzó hatás, s inkább közönségessé válik az összkép. Az ízléses dekoltázs a kulcsa mindennek, s bár egy hajszál választja el az esztétikus kialakítást a túlzottan sokat mutató fazontól, az arany középutat megtalálni nem lehetetlen küldetés.

Rosie Huntington-Whiteley az ízléses dekoltázs mestere

Imádja az aszimmetrikus, formabontó fazonokat

A 35 éves modell imádja a mély szabású ruhákat, ám soha nem esik túlzásba a magamutogatással. Hihetetlenül ízlésesen, elegánsan viseli az elöl dekoltált holmikat, zseniálisan játszik a vonalvezetésekkel. Rosie Huntington-Whiteley esetén bevált trükk, hogy nem követi a konvencionális szabásmintázatot, inkább az aszimmetrikus, formabontó fazonokat kedveli. Így még az erőteljesebb kivágás sem lesz túlzó és közönséges, sokkal inkább nőies és különleges megjelenést kölcsönöz egy ilyen ruhadarab.

 

A gyönyörű modell imádja a mellrésznél gyűrődő anyagokat, gyakran visel hasonló stílusú ruhákat. A mélyebb dekoltázs így kicsit sem feltűnő, a kivágott szabást tökéletesen ellensúlyozza a lágyan redőző ruhaanyag. Ettől könnyed, természetes hatást kelt a megjelenés, és nem szalad el egy mesterkélt, erőltetett nőiességet sugárzó irányba.

 

Rosie Huntington-Whiteley mesterien játszik az aszimmetrikus fazonokkal. A vállrész szorosan kapcsolódik a dekoltázs játékához, így az sem mindegy, hogy a vállakat milyen formában fedi az elegáns ruhadarab. Egy mélyen kivágott, pánt nélküli kreáció már könnyedén válhat túlzóvá, ha a mellrész is igencsak lazán szabott. Ám egy hasonlóan modern fazon elveszi az élét a látványos kivágásnak.

 

Ha mély a kivágás, mással kompenzál

Egy szimpla blézerruha is lehet ultraszexi, ezek az erőteljesen kivágott, látványos fazonok pedig különösen trendinek számítanak manapság. Népszerűségük nem véletlen, hiszen valóban maximálisan kihangsúlyozzák a nőies vonalakat, előnyösen formálják a sziluettet. Rosie Huntington-Whiteley trükkje, hogy az ilyen stílusú darabokhoz nem push up melltartót választ, így nem válik közönségessé és mesterkéltté az összkép.

 

Rosie Huntington-Whiteley annyit ad, amennyit el is vesz. Zseniálisan balanszíroz a sokat mutató, mégis visszafogott öltözködés határán. Egy igazán mélyen kivágott ruha esetén más testrészeit inkább elfedi egy finom anyaggal, így összességében nem lesz kihívó és provokatív a megjelenése.

 

Ha pánt nélküli fazont választ, amelynek mélyebb kivágású szabása van elöl, rendszerint magasan futó mellrésszel párosul a ruha. Rosie Huntington-Whiteley az ilyen stílusú fazonokhoz nemigen visel nyakláncot, vagy feltűnőbb ékszert, ami odavonzaná a tekintetet, ettől sokkal egyszerűbb és naturálisabb hatást kelt a megjelenése.

 

Ha túlzás lenne, visszább vesz a V alakból

Rosie Huntington-Whiteley számos alkalommal inkább a ruha hátrészére helyezi a hangsúlyt. A hátul mélyen kivágott ruhák egy visszafogottabb vonalon mozognak, mégis legalább annyira kiemelik a nőies vonásokat, mint az elöl dekoltált darabok.

 

Ha túlzó lenne a V alakban dekoltált fazon, alávesz egy topot. Ettől még mindig megmaradnak a csinos ruha előnyei, továbbra is nyújtja az alakot, hangsúlyozza a nőiességet, mégis egy visszafogottabb, kifinomultabb formában. A hétköznapi szettek esetén ez egy roppant egyszerű trükk, így garantáltan nem a túltolt kivágás miatt tapad a külsőre minden tekintet, hanem az ízléses, vonzó megjelenés miatt.

 

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/WireImage/Getty Images.

Cikk képei: Jeff Spicer/BFC/Presley Ann/WireImage/Jon Kopaloff/John Shearer/Jon Kopaloff/WireImage/Gilbert Carrasquillo/GC Images/Pierre Suu/GC Images/Team GT/GC Images/Rob Kim/Jackson Lee/GC Images/Taylor Hill/Karwai Tang/John Phillips/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés