A blézerruha pár éve jelent meg az aktuális trendek között, manapság pedig szinte már alapdarabnak számít. Az elegáns szoknyák, letisztult vonalvezetésű nadrágkosztümök mellett ez az egyik olyan darab, amit bármilyen elegáns alkalomra elő lehet kapni. Jól tudja ezt Jennifer Lopez és Meghan hercegné is, hiszen többször viselték már ezt a fazont.

hirdetés

Az elegáns megjelenésnek korábban is a része volt a kosztüm. Idővel a tervezők meglátták a lehetőséget a nőies szabású zakókban, és megalkották a blézerruhát. Egy ilyen kreáció átmenetet képez a blézer és a miniruha között. Jóval hosszabb, mint az oversize zakó, a szabásvonala mégis inkább az irodában viselt darabéra hajaz.

Az elgondolás hatalmas sikert aratott, azóta pedig igencsak változatos formában jelenik meg a kínálatban ez az egyszerű, de nagyszerű kreáció. Eredetileg feszesen igazodott a testhez a vonalvezetés, és a szoknyahossz is meglehetősen rövid volt. Manapság már midifazonú ruhaköltemények sem ritkák, és túlméretezett részletekből sincs hiány.

A ruhadarab körüli felhajtás nem véletlen, hiszen jól passzol az elegáns alkalmakhoz, ugyanakkor egy irodai szettben éppúgy megállja a helyét. A hírességek nem véletlenül rajonganak a blézerruháért! Meghan hercegné 2018-ben jelent meg először zakófazonú, karcsúsított ruhában, a stílusához passzoló darab pedig nagyszerűen állt neki.

 

Jennifer Lopez egy hosszabb verzióban mutatta meg csodás alakját. Az efféle darabok is előkerülhetnek, hiszen nagyon könnyen kombinálhatóak, és a szoknyahossz miatt az igazán elegáns eseményeken is megállják a helyüket.

 

Minden alkalomra ideális és könnyen kombinálható

A blézerruha önmagában is nagyon jól néz ki. A hosszabb verziók jól mutatnak magassarkúval, hidegebb időben pedig harisnyával, csizmával egészítheted ki az öltözéked.

 

A mélyebben kivágott kreációk már túlságosan nyitottak a hűvös napokon, ám garbóval variálva simán bekerülhetnek az őszi ruhatárba.

 

A blézerruha igazán modern, sikkes, hiszen a legtöbb szabásvariációja magában hordozza a letisztult eleganciát. Ha szeretnéd egy kicsit romantikusabbá, nőiesebbé tenni, akkor masnis blúzzal dobhatod fel a szerelésed.

 

Az ujjatlan kreációkat ősszel sem kell a ruhatár mélyére száműzni, mert megfelelő darabokkal variálva bekerülhetnek az öltözékbe. Kötött pulóverrel és kalappal például nagyon sikkes lesz a végeredmény.

 

A ruhát tovább is rétegezheted, jöhetnek a kabátkák, harisnyák és a csizmák. Akár inget is vehetsz alá, igazán modern, vagány lesz az összhatás.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images. 

Képek a cikkben: WPA Pool, Axelle/Bauer-Griffin, Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Raimonda Kulikauskiene / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés