Marie Seguy ősz hajú modell nem csak bájos, hanem sokoldalú tehetség a divat világában.

hirdetés

Marie Seguy már régóta a divatvilágban forgolódott, amikor felcsapott modellnek. Ismeri minden oldalát, hiszen építészeti tanulmányai után egy párizsi divatiskolába járt, majd divattervezőként Hongkongban szerezte meg ösztöndíját, ahol hírességek stylistjaként is tevékenykedett. Pályafutása ott kezdődött el igazán, tanulmányai mellett ugyanis öltöztetőként asszisztált magazinfotózásokon, illetve közreműködött egy új konfekciómárka elindításában.

Húsz évvel ezelőtt saját ékszermárkát alapított, mely az ő nevét viseli. Alkotásaihoz gyakran felhasználja az építészetben szerzett tudását, különféle technikákat és anyagokat ötvöz egymással, más-más struktúrában. Művészi ékszereit nem csak Hongkongban, hanem Párizsban, Londonban, Sydney-ben is árulják, de az Amerikai Egyesült Államokban éppúgy népszerűek csodaszép alkotásai.

Marie Seguy neve már a modellszakmában is ismerősen cseng, idén számos izgalmas munkát kapott.

Marie Seguy gyönyörű ősz hajú modell: természetességéért rajong a divatszakma

Marie Seguy tejfehér hajkoronájával vált ismertté a modellek között, viszonylag hamar eljött az a pont az életében, amikor úgy döntött, hogy felvállalja ősz tincseit. Eredetileg középszőke haja volt, így nem volt nagy az átmenet. Természetességét a magazinfotókon is igyekszik megőrizni, általában csak minimális, natúr sminket visel, és többnyire retus nélkül jelenik meg a képeken.

A francia Madame Figaro, az Elle és a Numéro magazinban egyaránt szerepelt már, idén a cseh Harper’s Bazaar címlaplánya lett, a Hunger magazin szeptemberi divatválogatásában pedig a Chanel 2023-as őszi-téli kollekcióját népszerűsíti.

A kampányokból szintén kivette a részét, olyan márkák arcaként mutatkozott be, mint a Clarins, a J.Crew, a Lemaire, vagy az Ami Paris.

A párizsi divathéten az Akris idei őszi-téli kollekciójának bemutatóján vett részt, de korábban a londoni divathét színterén éppúgy feltűnt.

Marie Seguy természetes szépsége olyannyira őszinte és magától értetődő, hogy a divatmárkák sem igazán törekednek arra, hogy erőteljes sminkkel vagy túlzott retusálással megváltoztassák bájos, finom karakterét.

Többnyire leheletfinoman kifestve lép a kamerák elé, bőrének lágy vonalait és pigmentfoltjait sem tüntetik el, finom ráncait sohasem halványítják el korrektorral vagy egyéb trükkökkel. Annyira üde és friss a bőre, és natúr nőiessége olyan megkapó, hogy nincs szüksége semmiféle körítésre a tündökléshez.

Nem azt a fajta tökéletes szépséget testesíti meg, amit meg lehet magyarázni szimmetrikus vonalakkal, vagy eleget tesz a sematikus elvárásoknak, sztereotípiáknak.

Különlegesen szép, és pont attól, mert olyan életszerű, olyan emberi. A hajával sem sokat babrálnak a fodrászok, legtöbbször kiengedve, természetes, laza hullámokkal viseli frizuráját a fotókon, vagy szimpla copfba fogják össze, mielőtt a kifutóra lépne.

Bár manapság egyre népszerűbb a fehér frizura, Marie Seguy nem divatból lett ősz hajú modell, ő egyszerűen csak önmagát adja, függetlenül attól, hogy mit diktálnak a társadalmi elvárások.

Kiemelt képek: Andrew Yee/Hunger Magazine/Issue 29.

  • Megosztás:
hirdetés