A pirosító sokkal előnyösebben mutat az arcon, ha a megfelelő ecset segítségével viszed fel. Videón mutatja meg a sminkes, hogy milyen sokat jelent a megfelelő technika.

hirdetés

Ilyen ecset kell ahhoz, hogy jól mutasson a pirosító

A pirosítóra akkor is szükség van, ha csak egy gyors, natúr sminket szeretne feldobni az ember lánya a rohanós napokon. A smink célja, hogy egy kis üde színt kapjon az arc, ami feldobja, élettel telivé varázsolja, nem csupán a bőrhibák elkendőzése miatt festhetjük ki magunkat. A pirosító használatának technikáját a legtöbben már az első sminkes próbálkozások során elsajátítják, azonban a kor előrehaladtával az apró részletek is egyre fontosabbá válnak.

Bár egyértelműen a megfelelő árnyalat kiválasztása, valamint a kozmetikum optimális állagának eltalálása a legfontosabb, az is rendkívül sokat nyom a latban, hogy az ember lánya mivel és hogyan viszi fel a pirosítót az arcbőrére. Bármilyen meglepő, az ecset mérete nagyban meghatározza az eredményt.

Videóban mutatja meg a sminkes, hogy milyen sokat jelent az ecsetméret a pirosító használatakor. A vastag, tömött ecsettel felvitt arcpír lejjebb húzza a vonásokat, ezáltal előnytelenné teszi a hétköznapi sminket. A vékonyabb verzió esetén a vonások fentebb kerülnek, ezáltal frissebb, fiatalosabb lesz az arc. Apró részlet ugyan, de hihetetlenül sokat számít!

Az arcvonások finomítását, az arányok kiegyenlítését, valamint a fiatalító smink technikáját a legtöbben a kontúrozásban látják. Ez talán egy fokkal bonyolultabb folyamat és nagyobb sminktudást igényel, mint a szimpla pirosító felkenése. Noha tény, hogy a kontúrok felkenésével sokat lehet alakítani az arc karakterén, a pirosító is nagyban befolyásolja az összhatást. Ha túlzottan nagy sávban kerül fel az arcpír, a vonások lejjebb húzódnak, amitől fáradtabbnak hat az arc, ráadásul bizonyos kor felett még idősebbnek is láttatja a megjelenést.

Nem érdemes lecsúszni az arccsont alá, célszerű egy vékonyabb sávot húzni a pirosas, barnás árnyalattal. Ehhez azonban egy megfelelő ecsetre van szükség, amivel a színes púder precízebben, finomabban dolgozható el, mint a tömött, vastag ecsetek esetében. Bár vannak, akik egyáltalán nem fordítanak különösebb figyelmet a tökéletes, arckarakterhez passzoló ecset kiválasztására, a végeredményben ezek az apró részletek is nagyon sokat számítanak. Az üzletekben különféle formájú és nagyságú pirosító ecsetek kaphatók, és ez nem könnyíti meg a választást. Érdemes az arcforma alapján belőni a méretet, hiszen egy kisebb, keskenyebb típus esetén meglehet, hogy az arccsont sem annyira széles.

A liftinghatás akkor érvényesül igazán, ha felfelé ívelten viszed fel az arcpirosítót. A sminkes gyakran oszt meg tippeket az oldalán. Az egyik videójában azt tanácsolja, hogy a szemek közepétől érdemes indítani a pirosító vonalát, az árnyalatot pedig felfelé ívelten, az arccsont felső részén haladva egészen szélesen ki lehet húzni, hogy az összhatás fiatalító, frissítő hatást eredményezzen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés