A Photoshop lehetőségeit felfedezve, évekig szinte elvárás volt a divatfotók drasztikus retusálása, ebben az időszakban pedig soha nem úgy néztek ki a sztárok a képeken, ahogy a valóságban. Manapság egyre több színésznő vállalja fel valódi arcát a magazinokban, az új trend hatására pedig, a durva képmanipulációkat az apró, leheletfinom korrekciók váltották fel. Jessica Chastain nagyon természetesen jelenik meg a spanyol Harper’s Bazaar összeállításában, még a kezének, nyakának gyűrődéseit, és a szeplőit sem radírozták le róla.

hirdetés

Christy Turlington, Julianne Moore, Susan Lucci, és rajtuk kívül még jó pár színésznő és modell mondott már igent a retus nélküli fotókra. Bár csalóka ez a kifejezés, hiszen gyakran történnek apró javítások a képeken, de a lényeg ettől még cseppet sem hamis, ugyanis ilyenkor rendszerint meghagyják a bőr textúráját, nem simítják el a ráncokat, a test arányait és kontúrvonalait is békén hagyják, sőt, az anyajegyekhez, szeplőkhöz, bőrgyűrődésekhez sem nyúlnak.

Leginkább a szemeket élénkítik, illetve a fény- és színhatásokon korrigálnak, így a photoshopmentes kifejezés nem, de a valósághű ábrázolás megállja a helyét. Jessica Chastain természetes szépsége sok magazint megihletett már, de gyakran megjárta ő is a mértéktelen utómunkálatokkal, hiszen nem egyszer még a szeplőit, és a vonásait is leradírozták róla.

A spanyol Harper’s Bazaar januári számában úgy mutatja be a színésznőt, amilyen teljes valójában. A koráról árulkodó apró jeleket sem tüntették el róla.

Jessica Chastain retus nélkül is üde jelenség

A Golden Globe-díjas színésznő szuper formában van, szinte hihetetlen, hogy korábban azért nem kapott meg néhány szerepet, mert nem tartották elég szépnek. Alabástromfehér bőrével, vörös hajával és szexi, aranyló szeplőivel igazán különleges jelenség, nem egy tipikus tucatarc. Ráadásul a mindig elegáns Chastainnel kapcsolatban valahogy azt érzi az ember, hogy nem akar görcsösen jobbnak, szebbnek, vagy többnek tűnni, mint amilyen.

Nincs tele a magánéletével a sajtó, nagyon visszafogottan kezeli az ismertségét, ennek ellenére saját maga válaszol a rajongói levelekre, és egy-egy dedikálás alkalmával mindig készséggel marad, hogy beszélgessen.

2019-ben az Az: Második fejezet című amerikai horrorban, és az X-Men: Sötét Főnix című akciófilmben tűnt fel, 2020-ban pedig két alkotásban játszott főszerepet, a The Eyes of Tammy Faye című életrajzi drámában, és az AVA című krimiben.

Bár a 43 éves színésznő még fiatalnak számít – még Hollywoodban is -, mint a korosztályának többsége, ő is most szembesül az öregedés első, finom kis jeleivel, ám látszólag ez cseppet sem ejti kétségbe. Nincs is miért aggódnia, hiszen gyönyörű a bőre, amit kár lenne túlzásba vitt retusálással rejtegetni. Fiatalkora óta vegetáriánus étrendet folytat, és tudatosan étkezik, emellett pedig valószínűleg a testmozgást sem veti meg, hiszen csodás az alakja.

 

A spanyol Harper’s Bazaar divatfotóin hús-vér nőként jelenik meg, akinek még a kezén, könyökén, nyakán megjelenő bőrredőket sem finomították, ahogy más képeken szokták. Végre a szeplőivel együtt láthatjuk a színésznőt, roppant szolid sminkben, amit Tyron Machhausen, a The Wall Group sminkese készített el számára.

David Roemer fotóin visszafogott, de elegáns ruhákban jelenik meg Jessica Chastain: a stylist, Charles Varenne fekete, bronz és elefántcsontszínű ruhákat válogatott össze számára. A fodrász, Renato Campora sem gondolta túl az összképet, lágyan leomló, természetes frizurát rittyentett össze a vörös hajú színésznőnek.

Kiemelt kép: Emma McIntyre/FilmMagic/Getty Images.

Képgaléria képei: David Roemer/Harper’s Bazaar Spain.

  • Megosztás: