Magyar idő szerint február 28-án hajnalban osztották ki a Screen Actors Guild-, vagy röviden csak SAG-díjakat. Hosszú idő után ez volt az első vörös szőnyeges gála, így abszolút nem csodálkozunk azon, hogy a legszebb estélyi ruhákat és a legvidámabb tavaszi színeket vonultatták fel a hírességek. A 76 éves Helen Mirren púderrózsaszín ruhában vette át az életműdíját.

hirdetés

A Screen Actors Guild-díj Hollywood egyik legnagyobb szakmai elismerése. A díjazottakat minden évben a színészszakszervezet választja ki. A filmek mellett a sorozatokat is jutalmazzák, emellett életműdíjat osztanak ki. Ezt eddig olyan művészek vehették át, mint Betty White, Debbie Reynolds, most pedig Helen Mirren részesült ebben a rangos elismerésben.

A SAG Awards tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, a díjkiosztót online tartották meg. A Golden Globe-gála szintén csak egy visszafogott ceremónia volt az év elején, így a ma hajnalban megrendezett gála volt az elmúlt időszak egyik legfényesebb eseménye. Hosszú idő után összegyűlt a sztárvilág krémje, ezért lenyűgöző vörös szőnyeges összeállításokból sem volt hiány.

Helen Mirren rózsaszínben tündökölt a SAG Awards vörös szőnyegén

A színek uralták a vörös szőnyeget, sokan választottak feltűnő árnyalatú ruhadarabot. A zöld, narancssárga és kék mellett többen is rózsaszínben érkeztek. Helen Mirren szintén ezt a finom tónust választotta, a Dolce & Gabbana divatház egyik kreációjában érkezett a SAG Awards rendezvényre. A púderszínű ruhaköltemény egyszerű szabású volt, valódi klasszikus, az elegáns díszítés tette igazán különlegessé.

A színésznő frizuráját csak egy hajráffal dobták fel, amely színében abszolút passzolt a sminkjéhez és a ruhájához. Az összkép lenyűgöző volt, és bár sok gyönyörű nő és különleges estélyi öltözék került reflektorfénybe, Helen Mirren ismét kitűnt a forgatagból. A fazon és a színválasztás egyaránt nagyon betalált, tökéletesen harmonizáltak visszafogott eleganciájával és belülről fakadó nőiességével.

 

Salma Hayek szintén rózsaszínben érkezett, ám a sokaságban előkerült többek között a napsárga és a zöld is. Előbbit Kerry Washington választotta, Vanessa Hudgens pedig egy divatos mentaárnyalatú darab mellett tette le a voksát. A színkavalkád mellett nagy szerep jutott a fekete és a fehér daraboknak.

Ám a visszafogott tónusok ebben az esetben nem váltak unalmassá, hiszen a legtöbb kreációt izgalmas részletekkel látták el a tervezők. Különleges szabásvonalak és csillogó részletek uralták a vörös szőnyeget, melyek igazán izgalmassá tették a látványt.

 

A villantásokkal csínján bántak a sztárok a SAG Awards vörös szőnyegén, a legmerészebb talán Cate Blanchett volt, aki egy fekete, mélyen dekoltált darabban érkezett. Bár tőle kissé szokatlannak tűnt ez a kivágott ruhaköltemény, a letisztult vonalvezetése és eleganciája abszolút beleillett a színésznő stílusába.

Az év első vörös szőnyeges eseményén szinte kivétel nélkül mindenki jól választott. A színek, fazonok tökéletesek voltak, és a botrányos vagy túlzó kreációk elkerülték a rivaldafényt.

 

Kiemelt kép: Jeff Kravitz / Getty Images. 

Képgalériák képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés