Billie Eilish manapság az egyik legfelkapottabb popsztár a fiatalok körében. Igazi különc figura, aki eddig ügyesen kivonta magát a popbiznisz olvasztótégelyéből. Míg a legtöbb fiatal sztár minél szexisebb és kirívóbb megjelenéssel hívta fel magára a figyelmet, a 19 éves énekesnő  egészen más módon került az érdeklődés középpontjába. Úgy gondolta, ebben a szakmában a jó hang a legfontosabb az érvényesüléshez, ezért sokáig előnytelen és extrém ruhákban rejtőzködött. Most azonban kivételt tett, és előbújt a csigaházból: merész átalakulása és korábbi kinézete között igencsak erős a kontraszt, amivel óriási meglepetést okozott!

hirdetés

A 19 éves Billie Eilish tiniként robbant be a zeneiparba, és szinte azonnal a ranglisták élén találta magát. Az énekesnő a legfiatalabb előadó, aki elnyerte a Grammy-díjat a négy fő kategóriában, méghozzá egy éven belül. A dalszövegei mindig komoly jelentést hordoznak magukban, és rendszeresen felszólal bizonyos társadalmi problémák kapcsán.

Jellegzetes énekhangja mellett a különc stílusa lett a legfőbb ismertetőjegye az énekesnőnek, aki mindig is igyekezett elhatárolódni azoktól a női eszköztáraktól, melyek felerősítik a szexi kisugárzást. Billie Eilish legtöbbször színes frizurákkal vonta el a figyelmet bájos arcáról – az utóbbi időszakban főként neonzöld tincsekkel mutatkozott – és hatalmas, bő ruhákban rejtegette alakját.

Tudatosan építette fel imidzsét, és az sem véletlen, hogy mindig lezser, bő cuccokra esett a választása. Mivel fiatalkorú volt még, amikor belecsöppent a popszakmába, el akarta kerülni, hogy a teste legyen a fő téma. Szerinte a zeneipar túlszexualizálja az előadókat, és ebben igazat kell adnunk neki, elég csak megnézni a videoklipeket, melyekben fiatal nők falatnyi ruhákban vonaglanak.

Billie Eilish szőke pin-up lánnyá változott a címlap kedvéért

Az énekesnő sokáig szégyellte a testét, és úgy véli, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy depresszió alakult ki nála. Az előnytelen ruhákat arra használta, hogy eltakarja velük nőies vonalait, hiszen így megakadályozhatta, hogy a külleme legyen az állandó téma. Most azonban, mint egy pillangó, szárnyakat bontott, amivel óriási meglepetést okozott rajongóinak. Egy elképesztően nőies fotósorozat kedvéért szabadult meg lezser ruháitól, a képeken pedig új frizuráját is megvillantotta.

Billie Eilish pár hete vált meg zöld tincsekkel tarkított sérójától, és egy sokkal elegánsabb, szolidabb szőke hajszín mellett tette le a voksát. A lágy árnyalat csodásan passzol az énekesnőhöz, aki közelgő albuma miatt vállalta be az ütős stílusváltást. A hírverés valóban jól sikerült, az énekesnő új külseje még azok figyelmét is megragadta, akik egyébként nem követik nyomon a pályafutását.

A híresség nem állt meg a frizuraújításnál, úgy döntött, végre felfedi, mit rejtegetett eddig a túlméretezett ruháival. Szőke fürtökkel, pin-up stílusú fehérneműben jelent meg a brit Vogue címlapján. A harisnyatartós szettek igazán éles váltást jelentenek az eddigi megjelenéséhez képest, a nosztalgikus hangulatú képek ugyanis Billie Eilish kifinomultabb, elegánsabb oldalát mutatják meg.

A stílus a saját ötlete volt, ahogyan a fűzőkhöz is ragaszkodott. A hasát egyáltalán nem szereti, ezért örült, hogy valamivel eltakarhatták azt a területet. Billie Eilish most már jól érzi magát a bőrében, és úgy gondolja, hogy ez elég ahhoz, hogy jól nézzen ki.

A fiatal énekesnő továbbra is kiáll az elvei mellett, ezért a magazinnak adott interjúban is nyomatékosította, hogy senkinek nincs joga megítélnie az alapján, amit visel, hiszen ez a magánügye. Bevallása szerint a szőke frizurával sokkal nőiesebbnek érzi magát, és imádja az új kinézetét. Az elegáns vonal szuperül passzol a lezser stílusáról elhíresült hírességhez, és nagy bátorságra vall, hogy félelmei ellenére, ilyen lenge öltözékben vállalta a fotózást.

Bár igazán csinos, formás alakkal rendelkezik, valószínűleg ritkán láthatjuk majd feszülős kreációkban, hiszen számára ez nem annyira fontos. Ám kíváncsian várjuk, hogy Lady Gagához hasonlóan ezután is átkacsingat a letisztultabb, nőiesebb vonalra, vagy megmarad a már kialakult imidzsnél.

 

Kiemelt kép: Jeff Kravitz / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés